1

Ε.ΛΙΜ.Ε.

Περισσότερα

2

Λιμάνια-Μέλη

Περισσότερα

3

4

Κρουαζιέρα

Περισσότερα


5

Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Περισσότερα

6

Άρθρα/Ομιλίες

Περισσότερα

7

Λιμενική Βιβλιογραφία

Περισσότερα

8

Λιμενική Πολιτική

Περισσότερα

  • Η Ε.ΛΙΜ.Ε
  • Τομείς Δραστηριότητας
  • Πρόεδρος Ε.ΛΙΜ.Ε.

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδας είναι εταιρία αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.Στόχος είναι ο συντονισμός των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής ,τη συμμέτοχη των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και την δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Read More

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Ένωση είναι οι παρακάτω:

Μεταφορές, Ναυτιλία, Ανθρώπινο δυναμικό, Περιβάλλον, Διεθνείς Σχέσεις, Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι αναλύονται ως εξής:

Read More

Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.

Read More

elime poseidonia

elime logo

Η Λιμενική βιομηχανία με όλες τις επί μέρους δραστηριότητές της, έχουν από την λειτουργική τους φύση μία παγκοσμιότητα.

Οι εξελίξεις στην Παγκόσμια Λιμενική βιομηχανία είναι ραγδαίες και επομένως οι Λιμενικοί Οργανισμοί πρέπει να δείχνουν την απαιτούμενη εξωστρέφεια έτσι ώστε αυτές να επικοινωνούνται κατάλληλα. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, η ΕΛΙΜΕ και τα Λιμάνια – Μέλη της έχουν σαν στρατηγική επιλογή την συμμετοχή τους είτε συνολικά (μέσω της ΕΛΙΜΕ), είτε μεμονωμένα (σαν ανεξάρτητοι Λιμενικοί Οργανισμοί), σε Εθνικές και Διεθνείς εκδηλώσεις, με σκοπό την διαφήμιση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με την παγκόσμια Λιμενική Κοινότητα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

  • YU Zeng Gang, Πρόεδρος ΔΣ, εκτελεστικό μέλος.
  • ZHU Jianhui, Αντιπρόεδρος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος.
  • Zhang Anming, Εκτελών χρέη Δ/ντος Συμβούλου, εκτελεστικό μέλος.
  • LI Jin, CFO, Μέλος ΔΣ, εκτελεστικό μέλος.
  • Νικόλαος Αρβανίτης, Μέλος ΔΣ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος,
  • KWONG Che Keung Gordon, Μέλος ΔΣ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
  • IP Sing Chi, Μέλος ΔΣ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
  • Δημήτριος Πολίτης, Μέλος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος.
  • Ιωάννης Μώραλης, Μέλος ΔΣ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
  • YU TAO, Μέλος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος.

Ο Ο.Λ.Π. είναι η κύρια θαλάσσια πύλη της Ελλάδος και βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Αφρική και Ασία). Η γεωγραφική θέση του Λιμένα τον καθιστά κομβικό σημείο επικοινωνίας της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και διεθνές κέντρο θαλάσσιου τουρισμού και διαμετακομιστικού εμπορίου. Η θέση του Λιμένα διαδραματίζει  βασικό ρόλο στην εξυπηρέτηση του Ελλαδικού χώρου, δεδομένου ότι ο Λιμένας γειτνιάζει με την πόλη των Αθηνών, όπου είναι συγκεντρωμένο το  40% του πληθυσμού και το 60% της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Ο Λιμένας του Πειραιά βρίσκεται στο κεντρικό σημείο της διασταύρωσης των θαλασσίων οδών, που συνδέουν τη Μεσόγειο με τη Βόρεια Ευρώπη, και η προνομιακή θέση του γίνεται ιδανική για τα πλοία που προέρχονται είτε από το Suez, είτε από το Gibraltar, με προορισμό τους λιμένες των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου και αντιστρόφως.

Με δεδομένο δε ότι βρίσκεται νοτιότερα του 38ου παραλλήλου διευκολύνει τα πλοία κυρίων γραμμών να προσεγγίζουν το Λιμένα χωρίς ουσιαστική εκτροπή από την πορεία ελαχίστου κόστους.Η δραστηριότητα του Λιμένα είναι εξαιρετικά σύνθετη, διότι συνδυάζει την εξυπηρέτηση κάθε είδους φορτίου (συμβατικού και μοναδοποιημένου) κάθε προελεύσεως και προορισμού (εισαγωγής – εξαγωγής και υπό διαμετακόμιση) με την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, τόσο της ακτοπλοΐας όσο και αυτής των κρουαζιερόπλοιων. Η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του τονίζεται περαιτέρω και από την άσκηση ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη λειτουργία πορθμείων στους χώρους της Εταιρείας.  Οι εγκαταστάσεις του Λιμένος του Πειραιά διακρίνονται, ανάλογα με το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών σε α) Λιμάνι Εξυπηρέτησης Επιβατικής Κίνησης (Κεντρικό Λιμάνι και Πορθμειακή Γραμμή Σαλαμίνας – Περάματος), β) Λιμάνι Εξυπηρέτησης Εμπορικής Κίνησης και γ) Λιμάνι Εξυπηρέτησης ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.

 

 

 

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΕΝΤΥΠΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

pdf-icon pdf-icon

Ώρες λειτουργίας: 24 ώρες,365 ημέρες το χρόνο
Εφαρμογή κώδικα ISPS: Ναι
Διαχείριση απορ/των: Ναι
Διαχείριση υγρών απορ/των:  Ναι

Μήκος προβλήτας: 2,7 χλμ.
Αριθμός προβλητών:  11
Αγκυροβόλιο: -
Βάθος: 10 μ (προβλήτα), 20 μ (αγκυροβόλιο)

Λιμενικές υπηρεσίες: Ρυμουλκά, Πλοηγοί, Εφοδιασμός καυσίμων
Παροχή φρέσκου νερού: Ναι
Επιβατικοί Σταθμοί: Κτίριο 15000 τ.μ.
Πλησιέστερο αεροδρόμιο:  40 χλμ

Σταθμός Ταξί: 30 μ
Σταθμός λεωφορείων: 300 μ
Σταθμός μετρό: 1 χλμ
Απόσταση από κέντρο της πόλης:  700 μ - 2 χλμ
Λοιπές υπηρεσίες: Γρ. πληροφοριών, Δωρεάν χάρτες, Δωρεάν WiFi, Duty Free, Τράπεζες.

 

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς