Θερμή υποδοχή Ιαπώνων τουρίστων

Θερμής υποδοχής έτυχαν οι Ιάπωνες τουρίστες, που έφθασαν, νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου με το κρουαζιερόπλοιο Asuka ΙΙ χωρητικότητας περίπου χιλίων επιβατών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα, ξεροτήγανα και τσικουδιά, προσφέρθηκαν στους επιβάτες κατά την αποβίβασή τους από μέλη συγκροτήματος ντυμένοι με Κρητική παραδοσιακή στολή οι οποίοι παρουσίαzαν Κρητικούς χορούς.

Το κρουαζιερόπλοιο Asuka προσέγγισε το λιμάνι του Ηρακλείου στις 07:00 το πρωί προερχόμενο από η Ρόδο και θα παραμείνει έως τις 17:00 το απόγευμα οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί, το Κουσάντασι. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 από τη Yokohama της Ιαπωνίας για μια παγκόσμια κρουαζιέρα που θα διαρκέσει 104 ημέρες και θα επιστρέψει εκεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015. Συνολικά θα προσεγγίσει τριάντα λιμάνια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ξεχωριστή υποδοχή έγινε στις 11.00 στον καπετάνιο του πλοίου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ Ιωάννη Μπρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη για ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

Να σημειωθεί ότι η ασιατική αγορά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον ανερχόμενες στον διεθνή χώρο της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια κάτι το οποίο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Ιωάννης Μπρας έχει αναγνωρίσει τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιεί στοχευόμενες προσπάθειες στρέφοντας το βλέμμα στην Ασία ξέροντας πως είναι μια πολυπληθή και υψηλού οικονομικού επιπέδου αγορά από την οποία το λιμάνι και ο τόπος μας γενικότερα ως τουριστικός προορισμός μόνο τεράστια οφέλη έχει να αποκομίσει.

Read 1382 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς