Princess Emerald και Oriana στο Ηράκλειο

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαΐου 2015 κατέπλευσαν με τα κρουαζιερόπλοια Princess Emerald της Princess Cruises και Oriana της P&O Cruises International περίπου 5.500 επισκέπτες.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν τη μπάντα του Δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, ένα καλωσόρισμα που είχε επιμεληθεί ο ΟΛΗ και ο κ. Μπρας.

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στα πλοία όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Οι επιβάτες και οι πλοίαρχοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν γεγονός πολύ σημαντικό για το λιμάνι μας, μιας και σε κάθε πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα (maiden call) πραγματοποιείται βαθμολόγησή του από τους αξιωματικούς, το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες του πλοίου, γεγονός που καθορίζει την γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι υπόσχεται να συνεχίσει το σημαντικό έργο της Διοίκησης των τελευταίων ετών παρέχοντας υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικών υπηρεσιών, να υλοποιεί σύγχρονες πρακτικές, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς στον τομέα της κρουαζιέρας στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα οποία επιδιώκουν να εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και όλους τους μόνιμους ή περιοδικούς χρήστες του λιμένα.

Read 1525 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς