Εν Πλω 2015

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εν Πλω 2015» του Παγκρήτιου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών και της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου που διεξήχθησαν με επιτυχία από 11 έως 14 Ιουνίου στο λιμάνι του Ηρακλείου στην περιοχή της προβλήτας «Μικρού Κούλε».

Οι εκδηλώσεις αφορούσαν τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και σκοπό είχαν την ενημέρωση των επισκεπτών για θέματα ασφάλειας οι οποίοι παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν μέσω των δωρεάν μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του τετραήμερου. Επίσης οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., γνωριμία των επισκεπτών με το φουσκωτό σκάφος με παρουσιάσεις σκαφών, ναυτιλιακών κ.α. καθώς και δωρεάν μικρές διαδρομές των επισκεπτών με φουσκωτά σκάφη εντός του λιμένα Ηρακλείου, επίδειξη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., επιδείξεις δεξιοτεχνίας τριγώνου σκαφών & jet ski, παρουσιάσεις κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καθώς και εκδηλώσεις με συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων παρουσίασε μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας που διαθέτει, ο οποίος αποτελεί τμήμα παραδοτέων που έχουν εξολοκλήρου χρηματοδοτηθεί από το έργο «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα (CROSS-BORDER SAFE PORT-NETWORK)-SAFEPORT» στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013» και συγκεκριμένα της Κινητής Μονάδας Ασφαλείας (Mobile ISPS Security Vehicle-MobIS), του Οχήματος Περιπολίας (ISPS Vehicle), των Δίτροχων Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (Segway), του Ειδικού Οχήματος Μεταφοράς ΑΜΕΑ (ISPS Mobility Vehicle). Στο κοινό παρουσιάστηκαν, επίσης, τα Κινητά Συνεργεία Τεχνικής και Η/Μ Υποστήριξης (Technical/Electromechanical Assistance Mobile Workshop) του Ο.Λ.Η., χορηγία εταιρειών, τα οποία έχουν αποκτηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών της Διοίκησης του ΟΛΗ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης και παρουσίασης των εκδηλώσεων καθώς και κατά το κλείσιμο αυτών και των ομιλιών των επισήμων. Ο κ. Μπρας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στην έκθεση καθώς και τους υπαλλήλους του ΟΛΗ για την ενεργό υποστήριξη και παρουσία τους στις εκδηλώσεις και δήλωσε, επίσης, ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια αυτού του είδους που στόχο έχει να προβάλει τον τόπο μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού, να προωθήσει το θαλάσσιο τουρισμό και να αναδείξει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν με ανταγωνιστικό και ποιοτικό τρόπο τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ή επαγγελματία.

Read 1794 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς