Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο επτάμηνο του 2016

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο επτάμηνο του 2016 για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσαν 95 κρουαζιερόπλοια με 136.765 επιβάτες έναντι 80 κρουαζιερόπλοιων με 97.060 επιβάτες το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015. Παρατηρείται δηλαδή αύξηση της τάξης του 18,75% στις προσεγγίσεις και 40,91% στους επιβάτες.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και ως προς τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι το τέλος του έτους, αφού σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, αναμένεται να προσεγγίσουν του λιμάνι του Ηρακλείου, 75 ακόμα πλοία συνολικής χωρητικότητας 127.616 επιβατών.

Συνολικά, πλοία 26 εταιρειών κρουαζιέρας αναμένεται να προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι Ηρακλείου, οι οποίες είναι:

AIDA CRUISES, CARNIVAL CRUISES, CELESTYAL CRUISES, CLUB MED II, COSTA CROSIERE, CUNARD LINE, FRED OLSEN, HOLLAND AMERICA LINES, MAJESTIC INTERNATIONAL, MSC CROCIERE, NORWEGIAN CRUISE LINE, OCEANIA CRUISES, PORTUSCALE CRUISES, PRINCESS CRUISES, P & O CRUISES, REGENT SEVEN SEAS, SAGA GROUP, SALAMIS CRUISE LINES, SILVERSEA CRUISES, SWAN HELLENIC, THOMSON CRUISES, TUI CRUISES, VARIETY CRUISES, VIKING CRUISES, VOYAGES TO ANTIQUITY, VSHIPS LEISURE.

Ενθαρρυντικό στοιχείο επίσης είναι, ότι το λιμάνι του Ηρακλείου θα προσεγγίσουν για το έτος 2016 ως παρθενικές αφίξεις ( maiden call ), συνολικά 10 κρουαζιερόπλοια.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι το λιμάνι του Ηρακλείου επιλέγεται από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς προσφέρει σταθερότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ επίσης θεωρείται από τα πιο ασφαλή της ανατολικής Μεσογείου.

Στον ιστότοπο του Οργανισμού www.portheraklion.gr έχει αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

 

Read 1044 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς