ΟΛΠ - Επισκευή και συντήρηση της Μεγάλης Πλωτής Δεξαμενής

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ανακοινώνει ότι ήδη δημοσιεύτηκε ο διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση της Μεγάλης Πλωτής Δεξαμενής (“ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ι”, 15.000 ton) του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 1.866.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η εν λόγω Πλωτή Δεξαμενή του ΟΛΠ είναι κατασκευασμένη από ναυπηγικό χάλυβα και η αξιοπλοΐα της παρακολουθείται και πιστοποιείται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα. Έχει ικανότητα δεξαμενισμού πλοίων εκτοπίσματος μέχρι 15.000 τόνους, κατ' ανώτατο όριο κατά το δεξαμενισμό. Οι πάσης φύσεως εργασίες στα πλοία που βρίσκονται στις δεξαμενές του ΟΛΠ πραγματοποιούνται από υψηλού επιπέδου εξειδικευμένα συνεργεία της ΝΕΖ όλες τις ημέρες και ώρες του 24ώρου.

Ο ΟΛΠ διαθέτει επιπλέον στο Πέραμα και τη Μικρή Πλωτή Δεξαμενή (“ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΙ”, 4.000 ton), καθώς και δύο ακόμα μόνιμες δεξαμενές στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά.

Οι Πλωτές Δεξαμενές του ΟΛΠ, που ευρίσκονται στην Επισκευαστική Βάση Περάματος, αποτελούν τον σημαντικότερο σε αξία και χρησιμότητα εξοπλισμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η λειτουργία των οποίων επιτρέπει την προσέλκυση πελατών και πλοίων για εκτεταμένες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, αλλά και προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΝΕΖ, ιδιαίτερα κρίσιμο για την Εθνική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Με τη δαπάνη αυτού του ύψους, η οποία θα καλυφθεί αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, ο ΟΛΠ αποδεικνύει έμπρακτα, για άλλη μία φορά, τη σημασία που αποδίδει για τη διατήρηση του επισκευαστικού χαρακτήρα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά – Περάματος και την εν γένει ανάπτυξη ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, τα οποία αποτελούν και καταστατικές δεσμεύσεις του.

Read 1322 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς