Η ESPO επανεκλέγει τον Eamonn O'Reilly ως Πρόεδρο

Γενική Συνέλευση ESPO – Βρυξέλλες 7 Νοεμβρίου 2018

Ο Eamonn O'Reilly επανεξελέγη ομόφωνα ως Πρόεδρος για δεύτερη διετή θητεία, μετά από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το απόγευμα. Ο Eamonn O'Reilly, υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένος Δουβλίνου Ιρλανδίας από το 2010 και προεδρεύει στην ESPO τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Γενική Συνέλευση επανεξέλεξε επίσης για δεύτερη διετή θητεία ως Α΄Αντιπρόεδρο την Annaleena Mäkilä και εξέλεξε τον Zeno d'Agostino ως Β΄Αντιπρόεδρο. Η κ. Mäkilä είναι σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης Φινλανδικών Λιμένων και ο κ. D'Agostino είναι Πρόεδρος της Assoporti, της Ιταλικής Ένωσης Λιμένων και Πρόεδρος της Αρχής Δικτύων Λιμένων της Ανατολικής Αδριατικής Θάλασσας.

Annaleena Mäkilä, Αντιπρόεδρος της ESPO. Eamonn O'Reilly, Πρόεδρος της ESPO, Zeno d'Agostino, Αντιπρόεδρος της ESPO. Isabelle Ryckbost, Γενικό Γραμματέα της ESPO

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η ESPO δημοσίευσε επίσης την ετήσια έκθεσή της 2017-2018, η οποία περιγράφει τις δραστηριότητες του οργανισμού κατά το παρελθόν έτος και ακολούθως εγκρίθηκαν ο οικονομικός απολογισμός του 2018 και ο ισολογισμός του 2019.

 Η Isabelle Ryckbost, Γενικός Γραμματέας της ESPO, Σωτήρης Ράπτης, συντονιστής του EcoPorts και ο Zeno d'Agostino, Αντιπρόεδρος της ESPO, παρέδωσαν επίσης το πιστοποιητικό PERS στον εκπρόσωπο του λιμένα του Δουβλίνου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Η πιστοποίηση PERS απαιτεί, μεταξύ άλλων, ότι ο λιμένας αυξάνει τη διαφάνεια καθιστώντας την περιβαλλοντική του έκθεση διαθέσιμη στο κοινό. Σημαίνει επίσης ότι ο λιμένας παρακολουθεί αποτελεσματικά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και εφαρμόζει βελτιωμένη περιβαλλοντική διαχείριση.

Σωτήρης Ράπτης, Συντονιστής του EcoPorts. Eamonn O'Reilly, Πρόεδρος της ESPO. Zeno d'Agostino, αντιπρόεδρος της ESPO · Isabelle Ryckbost, Γενικό Γραμματέα της ESPO

"Το PERS αποτέλεσε το ναυαρχίδα του δικτύου EcoPorts που είναι το μοναδικό περιβαλλοντικό πρότυπο για τα λιμάνια. Οι απαιτήσεις διαφάνειας του PERS επιτρέπουν στα λιμάνια να ενισχύσουν τη σχέση τους με τις τοπικές κοινότητες και τη φήμη τους στην αγορά στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η ESPO ενθαρρύνει όλα τα λιμάνια να συμμετάσχουν στο EcoPorts προκειμένου να βελτιώσουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και να κοινοποιήσουν την περιβαλλοντική τους πολιτική ", λέει ο συντονιστής του EcoPorts, Σωτήρης Ράπτης.

Το ένα τρίτο των 98 μελών του EcoPorts έχουν αποκτήσει πλέον PERS. Η τήρηση του προτύπου PERS αξιολογείται ανεξάρτητα από το Lloyd's Register και το πιστοποιητικό έχει ισχύ δύο ετών. Το PERS αναθεωρείται μετά από την περίοδο των 2 ετών για να βεβαιωθεί ότι ο λιμένας εξακολουθεί να πληροί τις απαιτήσεις.

Μετά το πέρας της Γ.Σ ακολούθησε η τελετή της 25ης επετείου της ESPO και η απονομή του 10ου ετήσιου βραβείο ESPO για την κοινωνική ενσωμάτωση των λιμένων της Ευρώπης . Το θέμα του φετινού βραβείου ESPO ήταν «Λιμάνια ως καλό περιβάλλον εργασίας για όλους».

Το λιμάνι του Ρότερνταμ κερδίζει το βραβείο ESPO 2018!

Στο λιμάνι του Rotterdam απονεμήθηκε το βραβείο ESPO 2018 σε αναγνώριση της δημιουργίαw ενός καλού χώρου εργασίας για τους σημερινούς και μελλοντικούς υπαλλήλους της, διευκολύνοντας τον αμοιβαίο σεβασμό, την αποφυγή διακρίσεων και την προσωπική ανάπτυξη.

Το Port of Rotterdam Authority κερδίζει το βραβείο ESPO 2018

Η αρχή του λιμανιού του Ρότερνταμ κέρδισε το βραβείο 2018 για το έργο της "Το λιμάνι του Ρότερνταμ δημιουργεί ένα καλό περιβάλλον εργασίας για όλους", το οποίο επικεντρώνεται στη μεγιστοποίηση της συνέργειας μεταξύ του λιμανιού, της πόλης και της περιοχής. Παροχή των εργαζομένων στις δεξιότητες των χαρτοφυλακίων, παροχή κατάρτισης για τα τρέχοντα και μελλοντικά ταλέντα του λιμένα και τόνωση της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών εταιρειών λιμάνι.

Το βραβείο ESPO 2018 διεκδικούσαν τέσσερα έργα από ισάριθμους Λιμενικούς Οργανισμούς : τα ‘’Associated British Ports, The Ports of North Sea, Tallin Port Authority και το λιμένα του Ρότερνταμ που κέρδισε το βραβείο.

Η επόμενη Γενική Συνέλευση και το ετήσιο Συνέδριο της ESPO θα γίνουν στο λιμάνι του LIVORNO της Ιταλίας από 24 έως 26 Μαΐου 2018.

Read 522 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς