Ετήσιο Συνέδριο ESPO 2020 - OSLO, 28-29 Μαΐου. Πράσινη συμφωνία για τα ευρωπαϊκά λιμάνια, τις πόλεις τους και τους πολίτες τους.

Η ESPO σας προσκαλεί στο 17ο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιων λιμένων,  που θα διεξαχθεί στο Όσλο της Νορβηγίας στις 28 και 29 Μαΐου 2020. Το συνέδριο φιλοξενείται από το λιμάνι του Όσλο, το μεγαλύτερο λιμάνι φορτίου και επιβατών της Νορβηγίας.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου της ESPO είναι ‘’ Η Πράσινη Συμφωνία για τα Ευρωπαϊκά λιμάνια, τις πόλεις τους και τους πολίτες τους’’.

Μέσα στο Δεκέμβριο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης, θέτοντας την  δέσμευση της Ευρώπης να καταστεί η πρώτη στον κόσμο περιοχή ελεύθερη από άνθρακα μέχρι το 2050.

Το συνέδριο ESPO 2020 θα συζητήσει τα συγκεκριμένα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη αυτών των φιλοδοξιών. Ποιός κάνει τι? Πώς μπορούν να συμβάλουν οι λιμένες; Ποια είναι τα πιο αποδοτικά μέτρα; Ποια είναι τα μέτρα πολιτικής και ποια χρηματοδοτικά μέσα χρειάζονται; Τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι ενδιαφερόμενοι; Υπάρχει ένας συνασπισμός των ατόμων που πρόκειται να συμβάλλουν σε αυτό; Εν ολίγοις: ποια είναι η καλύτερη Πράσινη Συμφωνία για τους λιμένες;

Η 17η ετήσια διάσκεψη ESPO θα αξιολογήσει επίσης τι σημαίνει αυτό για τη σχέση λιμάνι-πόλη. Η ενεργειακή μετάβαση και η αυξανόμενη έκκληση των πολιτών για καθαρό αέρα κινδυνεύουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση το θετικό ρόλο που παίζουν οι λιμένες για τις σύγχρονες πόλεις και τους πολίτες τους.  Το συνέδριο θα προσδιορίσει επίσης ποια λιμάνια προσφέρουν στις πόλεις και στις τοπικές κοινότητες, γιατί χρειάζονται και πώς αποτελούν μέρος της λύσης.

Επιπλέον, το συνέδριο θα συζητήσει επίσης τις αλλαγές στη δυναμική και τις στρατηγικές των λιμένων. Πρέπει οι ευρωπαϊκοί λιμένες να επικεντρωθούν περισσότερο στην προστιθέμενη αξία και λιγότερο στις ποσότητες; Η βιωσιμότητα και η γεωπολιτική, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για την υγεία, θα οδηγήσουν στην αναχαίτιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και θα αποτελέσουν αλλαγή του παιχνιδιού στο παγκόσμιο εμπόριο;

Ως συνήθως, η διάσκεψη ESPO θα σας μεταφέρει μέσα από δύο ημέρες παρουσιάσεων υψηλού επιπέδου και προβληματισμού από εμπειρογνώμονες σε συνδυασμό με συζητήσεις πολιτικής υψηλού επιπέδου μεταξύ των νέων διαμορφωτών πολιτικής στην Επιτροπή και το Κοινοβούλιο και των εκπροσώπων του λιμενικού κλάδου. Το πρόγραμμα διαθέτει ήδη μια εντυπωσιακή σειρά από επιβεβαιωμένους ομιλητές.

Η διάσκεψη ESPO είναι κάτι περισσότερο από ένα συνέδριο. Η διάσκεψη γίνεται στο κέντρο του Όσλο, δίπλα στο νέο μουσείο Munch και δείπνο στη θεαματική Όπερα;  Γίνεται σε μια πόλη που αναπνέει ζώντας την λιμενική και θαλάσσια κληρονομιά της και κατευθύνεται προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Έτσι, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εγγραφείτε τώρα και να συμμετέχετε στην ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας λιμένων.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα διατίθενται στη διεύθυνση www.espo-conference.com. Ακολουθείστε τις διαδικασίες που δίνει η πλατφόρμα για την εγγραφή σας και κλείσιμο ξενοδοχείου σε ειδικές τιμές ESPO.

Να γνωρίζετε ότι δεδομένης της υψηλής περιόδου, η κράτηση ξενοδοχείων σε ενδιαφέροντα ποσοστά τιμών μπορεί να τελειώσει  σύντομα.

Port of Oslo (c)Tord Baklund

Read 217 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς