C-2982- Κοροναϊός: οικονομικός αντίκτυπος και ανάγκη για μέτρα υποστήριξης

Παροχή σχολίων έως τις 13 Μαρτίου

Προκειμένου η ESPO να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για τον ιό Coronavirus και τον αντίκτυπό του στους λιμένες, χρειαζόμαστε τα σχόλιά σας για μια σειρά ερωτήσεων έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Αγαπητά μέλη,

Ο κοροναϊός και οι αρνητικές του επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κυκλοφορίας σε ορισμένους ευρωπαϊκούς λιμένες. Καθώς ο ιός εξαπλώνεται πλέον και στην Ευρώπη, ο αντίκτυπος μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερος και να επηρεαστούν όλο και περισσότερο οι λιμένες.

Προκειμένου η ESPO να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για τον Κοροναϊό και τον αντίκτυπό του στα λιμάνια, θα θέλαμε να σας θέσουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Ποιες είναι οι τρέχουσες οικονομικές επιπτώσεις του ιού Coronavirus στα λιμάνια σας; (π.χ. κενές εκδρομές, κρουαζιέρες / ακυρώσεις επιβατών κ.λπ.); Εάν έχετε εκτιμήσεις, θα μας ενδιέφερε πολύ να τις γνωρίζουμε (παρακαλούμε να αναφέρετε εάν είναι εμπιστευτικές ή όχι).
  2. Υπάρχει ανάγκη για οποιοδήποτε είδος υποστηρικτικών μέτρων από την ΕΕ; Εάν ναι, ποια μέτρα θα ήταν καταλληλότερα / επιθυμητά;
  3. Έχετε επί του παρόντος κάποιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους υπαλλήλους του λιμανιού σας; Εάν ναι, μέχρι πότε ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί;

Οι απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις θα βοηθήσουν την ESPO να αναπτύξει τις απόψεις της σε περίπτωση που απαιτείται δράση σε επίπεδο ΕΕ.

Παρακαλούμε για τα σχόλιά σας σε αυτές τις ερωτήσεις το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου!

Read 684 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς