Γενική Συνέλευση ESPO

Στη χθεσινή διαδικτυακή Γενική Συνέλευση η Annaleena Mäkilä εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO).

Η Annaleena Mäkilä εξελέγη ομόφωνα ως Πρόεδρος μετά από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ESPO στις Βρυξέλλες. Η κ. Mäkilä είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Φινλανδικής Ένωσης Λιμένων από το 2012. Διαδέχεται τον Eamonn O'Reilly, (Λιμάνι του Δουβλίνου – Ιρλανδία), ο οποίος προήδρευσε του οργανισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε επίσης τον κ. Zeno D'Agostino και τον κ. Daan Schalck ως Αντιπροέδρους του Οργανισμού. Ο κ. D'Agostino, ο οποίος είναι σήμερα Πρόεδρος του Δικτύου των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Αδριατικής Θάλασσας, ξεκινά μια δεύτερη θητεία σε αυτόν τον ρόλο. Ο κ. Daan Schalck είναι Διευθύνων Σύμβουλος του North Sea Port.

Στην διαδικτυακή τελετή που ακολούθησε, στο λιμάνι του Algeciras απονεμήθηκε το βραβείο ESPO 2020 ως αναγνώριση της επιτυχημένης στρατηγικής του για την προσέλκυση καινοτομιών και τοπικών νεοσύστατων επιχειρήσεων. Η κα Adina Vălean, Επίτροπος της ΕΕ για τις μεταφορές, ανακοίνωσε τον νικητή του βραβείου ESPO κατά τη διάρκεια της ειδικής ψηφιακής τελετής του βραβείου ESPO.

Το λιμάνι του Algeciras κέρδισε το βραβείο 2020 για το έργο του, «Το ταξίδι της καινοτομίας - Travesía de la Innovación». Το Algeciras βρίσκεται σε ένα μετασχηματιστικό μονοπάτι σαν λιμενική αρχή να γίνει συνεργάτης επιχειρηματικότητας και αποτελεσματικότητας. Έχουν μια ανοιχτή πύλη καινοτομίας, διοργανώνουν ημέρες καινοτομίας, σεμινάρια και βραβεία καινοτομίας. Ένα λιμενικό εργαστήριο δεδομένων όπου οι πραγματικές προκλήσεις λιμενικών εργασιών είναι το βασικά εργαλεία που προσφέρονται για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους λιμενικούς εταίρους σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Κυβέρνηση και αναπτύσσοντας παράλληλα ένα συνδεδεμένο κέντρο καινοτομίας με το τοπικό πανεπιστήμιο.

Read 3 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας