Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ι.Λ.Κ. ΕΞΑΝΤΑΣ - ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ - ΠΑ.ΠΕΙ.

Στο ΕΒΕ Πειραιά, την Πέμπτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, του Ινστιτούτου ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στο τέλος Επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λ.Λ.Π.Ν.Ε του ΥΝAΝΠ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΔΗ, του Δημάρχου Πειραιά κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ και του Προέδρου του ΕΒΕ Πειραιά κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΙΟΣ και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ.

Οι ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης αναφέρθηκαν στην σημασία της συνεργασίας των τριών φορέων, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη στελεχών και παροχή εξειδίκευσης για τους εργαζόμενος στους ελληνικούς λιμένες, στους τομείς της Εφοδιαστικής και των Συνδυασμένων Μεταφορών, αλλά και σε παρεμφερείς τομείς όπως η Ενέργεια, το Περιβάλλον και η Ναυπηγοεπισκευαστική.

Με τον τρόπο αυτό θα συνδεθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο η έρευνα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η εξειδίκευση με την απασχόληση και την αγορά εργασίας, στο νέο και πιο απαιτητικό περιβάλλον της λιμενικής Βιομηχανίας.

Read 519 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς