Ε.ΛΙΜ.Ε:. Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις της κρουαζιέρας το 2023

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις της κρουαζιέρας το 2023

 Το έτος 2023 αποτέλεσε μια εκπληκτική χρονιά για την κρουαζιέρα στη χώρα μας ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο στις συνολικές αφίξεις επιβατών. Ειδικότερα σε 49 ελληνικά λιμάνια οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ανήλθαν σε 5.230 και ο αριθμός επιβατών σε 7.003.150 δηλαδή επιπλέον 450 α...

Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με Αντιδημάρχους του Δήμου Βόλου

Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με Αντιδημάρχους του Δήμου Βόλου

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σπύρο Γάτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των νέων καθηκόντων των Αντιδημάρ...

O.Λ.Η. Α.Ε:."ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2024"

O.Λ.Η. Α.Ε:."ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ  ΣΤΟ  ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2024"

Αρκετά αισιόδοξες παραμένουν οι προοπτικές για την πορεία της κρουαζιέρας για την φετινή σεζόν του 2024, όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2024 που απεικονίζουν ένα δυναμικό ξεκίνημα κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2024, κατέφτασαν στο Λιμάνι του Η...

O.Λ.Λ. Α.Ε.: " Έγκριση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τριών σημαντικών έργων για το λιμάνι του Λαυρίου".

O.Λ.Λ. Α.Ε.: " Έγκριση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τριών σημαντικών έργων για το λιμάνι του Λαυρίου".

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τριών σημαντικών έργων για το λιμάνι του Λαυρίου. Πιο συγκεκριμένα:1) Εγκρίθηκε από το ΥΝΑΝΠ το έργο τοποθέτησης πλωτών λιμενοβραχιόνων και πλ...

Στοιχεία Κρουαζιέρας 2019

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, ακολουθώντας την πρακτική των τελευταίων 10 ετών, δημοσιεύει σήμερα τα στατιστικά στοιχεία της κρουαζιέρας για το προηγούμενο έτος 2019 και συγκριτικά στοιχεία των τελευταίων 5 ετών (2015-2019), όσο αφορά τον αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας σε 43 καταμετρημένους προορισμούς στο σύνολο της Χώρας μας.

Στο ίδιο δελτίο μας την αρχή της περασμένης χρονιάς, είχαμε επισημάνει την διαφαινόμενη άνοδο στις αφίξεις κρουαζιέρας για το 2019 (βασισμένη στις ενημερώσεις που είχαμε από τα λιμάνια – κρουαζιέρας – μέλη μας), χωρίς όμως να δίνουμε συγκεκριμένα ποσοστά, σύμφωνα με την πάγια τακτική μας (ώστε να αποφεύγουμε πιθανές διαφοροποιήσεις, λόγω έκτακτων αφίξεων).

Έτσι, οι αφίξεις κρουαζιέρας για το 2019 σημείωσαν άνοδο σημαντικά μεγαλύτερη από τις προβλέψεις. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν στις 3.899 (από 3.410 το 2018), σημειώνοντας άνοδο 14,34% και οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας ανήλθαν στις 5.537.500 (από 4.788.642 το 2018), σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 15,64%.

Με βάση τα στοιχεία του πίνακα που σας αποστέλλουμε, θέλουμε επίσης να επισημάνουμε τα παρακάτω:-

• Τα στοιχεία δόθηκαν από τα μέλη της ΕΛΙΜΕ (25 λιμάνια – προορισμοί κρουαζιέρας που λειτουργούν ως Οργανισμοί Λιμένων ή Λιμενικά Ταμεία).
• Τα υπόλοιπα στοιχεία δόθηκαν από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε για την άμεση συνεργασία τους.
• Οι πρώτοι είκοσι προορισμοί κρουαζιέρας διατηρούνται οι ίδιοι, με κάποιες μικρές ανακατατάξεις. Το Λιμάνι του Πειραιά συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση στους προορισμούς για 10η συνεχή χρονιά, σημειώνοντας μάλιστα σημαντική άνοδο ως προς τις απο/επιβιβάσεις homeporting ( από 354.398 το 2018 σε 410.512 το 2019, ήτοι ποσοστό αύξησης 15,83%).
• Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στα λιμάνια – προορισμούς της πρώτης εικοσάδας και κυρίως στα λιμάνια της Σαντορίνης, Σούδας (Χανίων), Ρόδου, Αγ. Νικολάου Κρήτης και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης.

Οι κατάλογοι με τα Συνολικά Στατιστικά της χώρας για το 2019 (καθώς και προηγούμενων ετών) βρίσκονται στη σελίδα της ΕΛΙΜΕ, σχετικά με την Κρουαζιέρα

Read 1446 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς