Συμμετοχή του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΛΙΜΕ Δημήτρη Ιατρίδη στο Olympia Forum

Στο Olympia Forum συμμετείχε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Δημήτρης Ιατρίδης.

Ειδικότερα την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στην Ολυμπία, μίλησε στην θεματική ενότητα “Πως οι υποδομές μεταφορών αλλάζουν τις Ελληνικές Περιφέρειες: Μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και λιμάνια”. Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι στόχος της ΕΛΙΜΕ είναι ο συντονισμός και η προώθηση κοινών δράσεων και παρεμβάσεων για τα μέλη της Ένωσης, η περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και η δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων παροχής λιμενικών υπηρεσιών, με το λιμάνι του Κατάκολου, Ηλείας, το επίνειο της Αρχαίας Ολυμπίας, ιστορικά, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Χαρακτήρισε εξαιρετικούς τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2021, με την εικόνα της κρουαζιέρας να αλλάζει αποφασιστικά, καθώς οι επιβάτες ξεπεράσαν σε βάση έτους, το 1 εκατομμύριο, ενώ σημαντικό ποσοστό από αυτούς έρχεται στο Κατάκολο που βρίσκεται στην 5η θέση στη σχετική κατάταξη. Υπογράμμισε επίσης ότι “οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ως λιμένες είναι τρεις” και αναφέρθηκε “στην ψηφιακή μετάβαση και στην υιοθέτηση του υποδείγματος του έξυπνου λιμανιού, δεύτερον, στην πράσινη μετάβαση με περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές, εφαρμογές και καύσιμα και, τρίτον, στα έργα κατασκευής και αναβάθμισης των λιμενικών Υποδομών”.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την πρόσφατη επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. von der Layen με θέμα την πράσινη μετάβαση στις ναυτιλιακές μεταφορές, όπου ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, προτείνει την δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων και Τεχνολογιών και την χρηματοδότηση επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Καινοτομίας. Επίσης, ανέφερε ότι “είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, θα πετύχουμε τους στόχους μας”.

 

Read 53 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς