Ομιλία του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΛΙΜΕ κ. Δημήτρη Ιατρίδη στο Blue Economy Forum

Στο Συνέδριο Blue Economy Forum που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) μίλησε στις 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Δημήτρης Ιατρίδης. Στην τοποθέτησή του στη θεματική ενότητα 'Shipping and Ports: Sustainable Transport & Sustainable Management' αναφέρθηκε στην πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία και στη νέες τεχνολογίες στα λιμάνια. Υπογράμμισε ότι μία μεγάλη 'ψηφιακή επανάσταση' συντελείται στους λιμένες μαζί με την 'πράσινη επανάσταση'. Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενέργεια, το περιβάλλον και τις λιμενικές λειτουργίες. Με θετικές συνεπαγωγές για την ασφάλεια στους λιμένες, για την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και ανταπόκρισης σε διαφορετικά σενάρια και συνθήκες και για την αποτελεσματική πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. 

Read 219 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς