Προβλέψεις τελικών αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος προχωρεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022 με βάση τις έως σήμερα κρατήσεις αλλά και τα πραγματικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους 5 μήνες του έτους, δηλαδή έως και τον μήνα Μάιο.

Είναι σημαντικό ότι στην πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, παρατηρούμε αύξηση της τάξης του 25 τοις εκατό σε σχέση με το τελευταίο, προ πανδημίας, έτος αναφοράς το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150 τοις εκατό. Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας, και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Στην αξιολόγηση των προβλέψεων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως οι πιθανές αλλαγές δρομολογίων ή/και ακυρώσεις αλλά και ευρύτερες σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως η επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία και η πανδημία με τα μέτρα προστασίας, όπως ισχύουν και εφαρμόζονται καθ’ ολοκληρία.

Τα αναλυτικά στοιχεία αφίξεων κρουαζιέρας βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο greekcruise.gr

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος ευχαριστεί, πρώτον, τα Μέλη της για την παροχή και επεξεργασία των στοιχείων, τα Λιμενικά Ταμεία, τα κατά τόπους Λιμεναρχεία καθώς και την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άριστη συνεργασία.