Ε.ΛΙΜ.Ε:. Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις της κρουαζιέρας το 2023

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις της κρουαζιέρας το 2023

 Το έτος 2023 αποτέλεσε μια εκπληκτική χρονιά για την κρουαζιέρα στη χώρα μας ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο στις συνολικές αφίξεις επιβατών. Ειδικότερα σε 49 ελληνικά λιμάνια οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ανήλθαν σε 5.230 και ο αριθμός επιβατών σε 7.003.150 δηλαδή επιπλέον 450 α...

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στον Ο.Λ.ΠΑ.

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στον Ο.Λ.ΠΑ.

Τα κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Λιμενος Πατρών επισκέφτηκε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης όπου είχε συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. κ. Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλο. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου γι...

ΟΛΠ Α.Ε.: Με επιτυχία η μεταφορά ηλεκτρικών λεωφορείων μέσω του Λιμένος Πειραιώς

ΟΛΠ Α.Ε.: Με επιτυχία η μεταφορά ηλεκτρικών λεωφορείων μέσω του Λιμένος Πειραιώς

06 Μαρτίου 2024. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 140 Yutong ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αφίχθησαν στον Λιμένα Πειραιά και εκφορτώθηκαν στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων, προκειμένου να διατεθούν άμεσα στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Ειδικότερα, το εξειδικευμένο προσωπικό της ΟΛΠ Α...

ΟΛΘ Α.Ε.: Το Celebrity Infinity στη Θεσσαλονίκη

ΟΛΘ Α.Ε.: Το Celebrity Infinity στη Θεσσαλονίκη

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φιλοξενείται σήμερα, για τέταρτη φορά φέτος, το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Infinity» της Celebrity Cruises, ταξιδεύοντας με περισσότερους από 1.600 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, Αμερικανοί και Καναδοί. Η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των υπ...

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στη Πάτρα

Στην Πάτρα συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στην πρωτεύουσα της Αχαΐας του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Παναγιώτη Τσώνη.

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Άγγελου Καρακώστα, Προέδρου της Ένωσης και αν. Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συζητήθηκαν σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τους ελληνικούς λιμένες καθώς και οι μελλοντικές εξελίξεις στον κλάδο.

Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου που μαζί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, θα αποτελέσουν τα νέα Μέλη της Ένωσης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Νότιο Λιμένα Πατρών παρέστη επίσης η Πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. κ. Ερασμία Κάνιστρα.

 

Read 436 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς