O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, πραγματοποίησε Εκδήλωση-Ημερίδα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Μέγαρον στο Ηράκλειο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μελετών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με κύρια σημεία παρουσίασης την ανάλυ...

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

Σε μια χρονιά σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε., δεδομένου ότι το 2024 χαρακτηρίζεται από την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, η οικονομική πορεία του λιμένος παρουσιάζεται εξαιρετική. Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών» παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού “STAR Z”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού  “STAR Z”

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τα μέλη και τους εκπροσώπους των λιμένων, που παρευρέθηκαν ενόψει και του αυριανού συνεδρίου με θέμα «Η Πυξίδα του...

O.Λ.Η. Α.Ε.: Ο ΟΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με την ένταξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε λίγες εβδομάδες στον Όμιλο Grimaldi,  ξεκινά μία νέα εποχή για το Λιμάνι του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης ο  οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, το Σάββατο 25  Μαίου 2024, πραγματοποίησε στην προβλήτα του Λιμανιού ειδική εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσει και να ευχαριστήσει φορείς, υπηρεσίες επιχειρήσεις,  συνεργάτες και χρήστες του λιμανιού  για την συνεχιζόμενη πιστή  και αγαστή συνεργασία τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Βουλευτής ΝΔ  Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Σπαρτιατών Ηρακλείου κ. Μιχάλης Γαυγιωτάκης,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Πρόεδρος του  Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου κ. Παντελής Ρυακιωτάκης, βουλευτές κομμάτων, πολιτικά πρόσωπα,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β΄ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων του Ηρακλείου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Συλιγάργος.  

Τους χαιρετισμούς άνοιξε o  Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης που  μετά το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων, κάλεσε για χαιρετισμό τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μηνά Παπαδάκη για το πολυσχιδές έργο του στην Διοίκηση του ΟΛΗ. Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου, ένα λιμάνι με μεγάλη ιστορία αποτελεί το βασικό κόμβο για το νησί διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων σε λίγες δε εβδομάδες γυρίζει σελίδα και ανοίγει μία νέα σελίδα διαχείρισης υπό την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το Λιμάνι του  Ηρακλείου  εκτός του ότι προσαρμόζεται  στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής  και μετασχηματίζεται σε ένα πράσινο λιμάνι παράλληλα κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη τόσο στο κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία του λιμανιού το 2023. Στη πορεία αυτή ήταν συνοδοιπόροι εκτός από τους εργαζόμενους του ΟΛΗ, και όλοι οι  συνεργαζόμενοι φορείς, υπηρεσίες και χρήστες του λιμανιού τους οποίους ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία τους.  Τέλος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία η οποία στάθηκε αρωγός στο έργο και στην κάθε προσπάθεια της διοίκησης του ΟΛΗ  και συγκεκριμένα απέδωσε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη, τον Υφυπουργό                        Ανάπτυξης κ. Σενετάκη καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη καθώς και στον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι συνέδραμαν στην αναβάθμιση των σχέσεων ΟΛΗ και Υπουργείων  και  βοήθησαν πάντα με θέρμη στην υλοποίηση καινοτόμων  ευρωπαϊκών  προγραμμάτων.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης έκανε αναφορά στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Λαμπρινό τον οποίο ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία  και οι οποίες σχέσεις όπως τόνισε θα συνεχιστούν με τον νυν Δήμαρχο κ. Καλοκαιρινό.

Ειδική μνεία έγινε επίσης προς τον  Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο  Αρναουτάκη για την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας και ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα συγχρηματοδοτήσει την ανάληψη των Ποσειδωνίων (Posidonia Sea Forum)  που θα γίνουν τον Μάιο του 2025 στο Ηράκλειο και τέλος ευχαρίστησε  τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης για την γόνιμη κριτική τους, τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΗ και τους εργαζόμενους του ΟΛΗ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης αφού έδωσε τα εύσημα στην Διοίκηση του ΟΛΗ, ανέφερε ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου ζει μια διαφορετική ανάπτυξη την οποία  οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Στην αλυσίδα αυτής της ανάπτυξης τον σημαντικό κρίκο αποτελούν οι χρήστες του λιμένος, η αλυσίδα αυτή παράγει θέσεις εργασίας, εισόδημα και στο τέλος της ημέρας κάνει ένα λιμάνι λειτουργικό, αποδοτικό όχι μόνο με οικονομικούς όρους. Αυτό που κατάφερε το λιμάνι του Ηρακλείου με ενισχυμένο το επενδυτικό του  πλάνο ήταν να επανασυστηθεί με την πόλη του Ηρακλείου, να επανασυστηθεί με την θάλασσα και αυτή  η σχέση να είναι διαλεκτική αποδοτική και όχι ξένο σώμα  μέσα στο χώρο. Η Διοίκηση του ΟΛΗ επέδειξε σημαντικά αποτελέσματα στην δυναμική ανάπτυξη που οφείλεται όχι μόνον στην εργατικότητα των εργαζομένων αλλά  και στην  αντίληψη της Διοίκησης στις νέες προκλήσεις. Ως Υπουργείο Ναυτιλίας τόνισε ο Γενικός Γραμματέας στηρίξαμε και θα στηρίζουμε την ένταξη του λιμένα στην πράσινη μετάβαση, τον σεβασμό στην αειφορία, την προσήλωση στην εξωστρέφεια και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις συνέργειες των επιχειρήσεων και στα επενδυτικά προγράμματα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης αφού συνεχάρη την Διοίκηση του ΟΛΗ για το επιτυχές έργο της,  αναφέρθηκε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου ως σημαντική πύλη εισόδου γυρίζει σελίδα με την νέα ιδιοκτησιακή κατάσταση, με την προσδοκία της υλοποίησης νέων αναπτυξιακών  έργων ώστε η πόλη του Ηρακλείου να μπορεί να απολαύσει τους κόπους αυτής της αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στην  αλλαγή της μετάβασης και επεσήμανε ότι  αποτελεί μία ευκαιρία για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αυτή η ευκαιρία όμως πρέπει να επιβεβαιώνεται για το καλό του τόπου. Επίσης αναφέρθηκε ότι το πλήθος συντελεστών που βραβεύεται αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι για την οικονομία του τόπου.

Το τέλος των ομιλιών-χαιρετισμών έκλεισε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς ο οποίος ανέφερε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου θα συνεχίσει να πράττει για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών του τις υπηρεσίες και το έργο του με την ίδια συνέπεια και ζήλο.

Στη στήριξη της Περιφέρειας, στις στοχευμένες ενέργειες και στην άψογη συνεργασία με την Διοίκηση του ΟΛΗ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Ζάχαρης, οι οποίες συνεργασίες προσέδωσαν προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την τοπική οικονομία ο πήχης  βρίσκεται ήδη ψηλά και οι προσδοκίες για το μέλλον του λιμανιού είναι ακόμη μεγαλύτερες ανέφερε ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Τα συγχαρητήρια τους προς την Διοίκηση απέστειλε επίσης  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι φορείς που βραβεύθηκαν για την συνεργασία τους με τον ΟΛΗ ήταν  Ναυτιλιακές Εταιρίες,  Τουριστικοί Πράκτορες, Φορείς,  Υπηρεσίες Ναυταθλητικοί Σύλλογοι και Σωματεία.

Επίσης βραβείο παρέλαβε ο υπάλληλος του ΟΛΗ κ. Μανώλης Φραγκάκης για τις διαχρονικές υπηρεσίες του στην υπηρεσία του ΟΛΗ και τέλος αναμνηστική πλακέτα παρέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΗ προς τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βαρδαβά και  προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη  για την πολύτιμη και ουσιαστική στήριξή τους στο έργο των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Read 83 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535