O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, πραγματοποίησε Εκδήλωση-Ημερίδα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Μέγαρον στο Ηράκλειο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μελετών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με κύρια σημεία παρουσίασης την ανάλυ...

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

Σε μια χρονιά σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε., δεδομένου ότι το 2024 χαρακτηρίζεται από την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, η οικονομική πορεία του λιμένος παρουσιάζεται εξαιρετική. Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών» παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού “STAR Z”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού  “STAR Z”

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τα μέλη και τους εκπροσώπους των λιμένων, που παρευρέθηκαν ενόψει και του αυριανού συνεδρίου με θέμα «Η Πυξίδα του...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στον Βόλο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «EXPLORA I»

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «EXPLORA I» σημαίας Μάλτας, της εταιρείας MSC, κατέπλευσε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, στο Λιμένα Βόλου.

Το κρουαζιερόπλοιο, παραδόθηκε στις 20 Ιουλίου 2023, στο ναυπηγείο Monfalcone του Fincantieri, ξεκινώντας ναυπήγηση στις 10 Ιουνίου 2021.

Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από τον Πειραιά, μεταφέρει 365 επιβάτες και 638 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ιταλία, ΗΠΑ και Ισπανία και θα παραμείνει στο Λιμένα του Βόλου για 13 ώρες και θα αποπλεύσει αργά το απόγευμα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημήτριο Ζαραζάνη και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τον Ιταλό πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Pietro Sinisi κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο κ. Αναγνώστου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο για το αν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά την πρόσδεση στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων, αλλά και για τις συνθήκες προσέγγισης του συγκεκριμένου σε άλλα λιμάνια. Ο πλοίαρχος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα προσέγγισης, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο έχει προγραμματίσει κι άλλους κατάπλους στο λιμάνι του Βόλου μέχρι τέλος του έτους.

Επισημαίνεται ότι, μετά από χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει ξανά, το λιμάνι του Βόλου ως προορισμό και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αναγνώστου, εκφράζει τις ευχαριστίες του, για την υλοποίηση της υπόσχεσης που δόθηκε, στο πλαίσιο των συναντήσεων και επαφών που είχε το περασμένο διάστημα, με εκπροσώπους της MSC, για την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων, από το 2024 και στο λιμάνι του Βόλου.

Read 77 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535