O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, πραγματοποίησε Εκδήλωση-Ημερίδα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Μέγαρον στο Ηράκλειο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μελετών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με κύρια σημεία παρουσίασης την ανάλυ...

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

Σε μια χρονιά σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε., δεδομένου ότι το 2024 χαρακτηρίζεται από την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, η οικονομική πορεία του λιμένος παρουσιάζεται εξαιρετική. Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών» παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού “STAR Z”

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνεδρίαση στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ & Παρουσίαση του ρυμουλκού  “STAR Z”

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τα μέλη και τους εκπροσώπους των λιμένων, που παρευρέθηκαν ενόψει και του αυριανού συνεδρίου με θέμα «Η Πυξίδα του...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών» παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι ιδιωτικών φορέων) του ενταγμένου προγράμματος CENTAVROS που χρηματοδοτείται κατά 85% από τον Φάκελο Συνοχής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» στον άξονα προτεραιότητας CEF-T-2021-COMPGEN, για την “Αναβάθμιση Υποδομής, Διασυνδεσιμότητας και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας του Λιμένα Βόλου”.

Μάλιστα, το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε σε ζητήματα και προγράμματα που ακολουθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της νησιωτικής χώρας με την ηπειρωτική αλλά και προγράμματα ανθρακοποίησης πλοίων και ψηφιοποίησης. Μάλιστα, αναφερόμενος στα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου όπου 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων κατέληξαν μέσα στη λιμενολεκάνη του λιμένος ανακοίνωσε ότι “Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Τη διαδικασία την “τρέχει” το ΤΑΙΠΕΔ η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους 2-3 μήνες και μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και θα υπάρχει ο ανάδοχος. Όσον αφορά στην εναπόθεση των ιζημάτων είναι προς επίλυση και ξεπεράσαμε τα περισσότερα εμπόδια. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι να μην χαθεί κι άλλη τουριστική περίοδος και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου διευκρίνισε ότι από την στιγμή που υπάρξει ανάδοχος για τα έργα, αυτά δύναται να ολοκληρωθούν το πολύ μέσα σε ένα εξάμηνο. Όσον αφορά στο πρόγραμμα CENTAVROS που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, εστίασε στην ηλεκτροδότηση των πλοίων, καθώς όπως είπε “Είναι υποχρεωτικό από την Ε.Ε. μέχρι το 2030 ένα πλοίο που θα μένει για πάνω από δύο ώρες στο λιμάνι να ηλεκτροδοτείται από ξηράς. Ωστόσο όπως ανέφερε “αυτό είναι εύκολο για εμπορικά πλοία αλλά για κρουαζιερόπλοια θέλουμε ρεύμα όσο απαιτείται για να ηλεκτροδοτηθεί ένα μεσαίο χωριό. Επίσης, εξετάζουμε μέσω του προγράμματος, αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κυματική ενέργεια καθώς και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες στον κυματοθραύστη για να επουλώσουμε τις πληγές του”.

Χαιρετισμούς, απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ., Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) Αθανάσιος Λιάγκος, και το Μέλος Δ.Σ. Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) Βασίλειος Πολίτης Ναύαρχος ε.α.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Γκίκα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου πρόσφερε στον Υφυπουργό, ένα ομοίωμα της Αργούς. Μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησε ελαφρύ γεύμα.

Read 78 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535