ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΛΙΜ.Ε. 18-06-2013

ELIME_logo

Πειραιάς 18-06-2013

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) συνεδρίασε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. με την παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου.

Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

• Εφαρμογή των διατάξεων μετασχηματισμού του Λιμενικού Συστήματος βάσει του νέου νόμου του Υ.Ν.Α

• Διαδικασία σύνταξης και εφαρμογής των νέων Master Plan των Λιμένων, που έχει ζητηθεί από την Γεν. Γραμματεία.

• Αναμόρφωση Προϋπολογισμών των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε (μη εισηγμένων στο ΧΑΑ).

• Υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε στα μη εισηγμένα στο ΧΑΑ λιμάνια Α.Ε.

• Πρόβλημα λειτουργίας σε περιφερειακά λιμάνια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ευρώπης (ESPO) από τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος επανέλαβε τις απόψεις της ESPO και της ΕΛΙΜΕ για το θεσμικά ιδιοκτησιακό καθεστώς των ευρωπαϊκών λιμένων και το συμφωνημένο βάσει του Ν.4093/2012 σχέδιο στρατηγικής ιδιωτικοποίησης κυρίως μέσω παραχωρήσεων με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των λιμένων και όχι της πώλησης του συνόλου των μετοχών τους.

Το Δ.Σ της ΕΛΙΜΕ θα συνεδριάσει εκ νέου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Γενικών Συνελεύσεων των Ανωνύμων Εταιριών Λιμένων με κύρια θέματα την ανάλυση των αποτελεσμάτων του 2012 και τη συζήτηση της Πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα θέματα της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας.

 

 

Διαβάστε την Ανακοίνωση pdf-icon


 
Read 1871 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς