Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα το νέο Κανονισμό της Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα το νέο Κανονισμό της Ε.Ε. “Θέσπιση πλαισίου που αφορά την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και κοινών κανόνων για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων”.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γ. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, Πρόεδροι και στελέχη των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων καθώς και στελέχη των Φορέων της Λιμενικής Βιομηχανίας.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Θεολογίτης και Κων/νος Ρήγας εκπρόσωποι της EU-DG MOVE και ο κ. Δημήτρης Μακρής, Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.ΛΙΜ.Ε. Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη της Λιμενικής Βιομηχανίας της Ε.Ε.

 

Read 734 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας