Επίσκεψη του Πρέσβη στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας κ. Zou Xiaoli

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας κ. Zou Xiaoli, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Ning Yi, και τα στελέχη της Πρεσβείας κ.κ. Wu Sutao και Liao Wendan. Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Χρήστος Δούκας και στελέχη του Οργανισμού.

Ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λιμένα, την προνομιακή γεωγραφική θέση του λιμένα, τις προοπτικές αλλά και τις διαδικασίες ανάπτυξής του, που βασίζονται στα συμπεράσματα του BUSINESS PLAN του ΟΛΑ, τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και την εθνική στρατηγική αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαδικασία της παραχώρησης λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, για χρήση και εκμετάλλευση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους του κ. Πρέσβη εκδηλώθηκε για τις δυνατότητες του λιμένα στον τομέα της διακίνησης φορτίων, την προοπτική δημιουργίας εμπορικού διαδρόμου (του χερσαίου Ελλήσποντου) με την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Burgas, τον ρόλο του λιμένα ως εμπορικού κόμβου στον χερσαίο και θαλάσσιο εμπορικό «δρόμο του μεταξιού» και στην επικείμενη υπογραφή στην Αλεξανδρούπολη, μνημονίου αδελφοποίησης και συνεργασίας, μεταξύ των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και Καντόνα (Guangzhoo) της Κίνας.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη και προνομιακή θέση του λιμένα, ευχόμενος πλήρη επιτυχία στις προσπάθειες της Διοίκησης για την ανάπτυξη του λιμένα που θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση, δήλωσε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και το πρόγραμμά του, θα προσπαθήσει να είναι παρών στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων.

Read 509 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας