ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2017

Τα πρώτα στοιχεία του οικονομικού αποτελέσματος της ΟΛΑ ΑΕ, μετά και τον προσωρινό-προληπτικό έλεγχο των εκλεγμένων ορκωτών ελεγκτών για την χρήση 2017, δείχνουν την σταθερή θετική πορεία του οργανισμού τα τελευταία έτη. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της χρήσης αυξήθηκαν κατά 7,96% με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών κατά 14,38%. Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων και η βελτίωση του δείκτη ταμειακής ρευστότητας την τελευταία κυρίως διετία έδωσε στον οργανισμό την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία σειρά από βελτιώσεις και συντηρήσεις των λιμενικών του εγκαταστάσεων προς όφελος όλων των χρηστών . Αυτός είναι και ο λόγος αύξησης των δαπανών στο παραπάνω ποσοστό. Άλλωστε, σκοπός της ΟΛΑ ΑΕ είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χρηστών χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής αρμοδιότητας της, συνεπώς τα έσοδα που προκύπτουν κατά μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να είναι ανταποδοτικά ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει .

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της χρήσης αυξήθηκαν κατά 7,96% με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών κατά 14,38%. Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων και η βελτίωση του δείκτη ταμειακής ρευστότητας την τελευταία κυρίως διετία έδωσε στον οργανισμό την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία σειρά από βελτιώσεις και συντηρήσεις των λιμενικών του εγκαταστάσεων προς όφελος όλων των χρηστών . Αυτός είναι και ο λόγος αύξησης των δαπανών στο παραπάνω ποσοστό. Άλλωστε, σκοπός της ΟΛΑ ΑΕ είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χρηστών χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής αρμοδιότητας της, συνεπώς τα έσοδα που προκύπτουν κατά μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να είναι ανταποδοτικά ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει .

ΚΩΔ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2016

ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2017

ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ %

73

REVENUE

785.796

713.817

-9,16%

74-78

OTHER OPERATING INCOME

192.772

342.686

77,77%

60-68

EXPENSES

834.487

954.454

14,38%

88

EBT(PROFIT/LOSS)

144.081

102.049

-29,17%

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

7

7

7

Η πολιτική που ακολουθείται από την διοίκηση είναι μεν συντηρητική ως προς τις δαπάνες ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν προκειμένου να συντηρηθεί ο θετικός δείκτης ταμειακών ροών που εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα την βιωσιμότητα του οργανισμού αλλά ταυτόχρονα και χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ, έχει καταφέρει να προχωρήσει σε μια σειρά επενδυτικών κινήσεων αγοράς και βελτίωσης πάγιων στοιχείων που θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες ανάγκες προκύψουν .

Η ΟΛΑ ΑΕ και η διοίκηση, ενόψει των όποιων εξελίξεων είναι καθόλα αποφασισμένη να συνεχίσει και να κατοχυρώσει την θετική πορεία της εταιρείας αφού είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις όποιες θετικές προκλήσεις επιφυλάσσει το μέλλον. Η προοπτική και το going concern του Λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι πλέον μια εθνική υπόθεση.

Read 1036 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς