Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστραλίας στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του λιμένα Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018 η Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα Kate Logan, στο πλαίσιο των επισκέψεων της στην περιοχή, συνοδευόμενη από τον Πολιτικό – Οικονομικό Σύμβουλο της Αυστραλιανής Πρεσβείας κο Άκη Σακελλαρίου.

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα την Πρέσβειρα υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Αλέξανδρος Παπαχρήστου, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Χρήστος Γκαζέπης και άλλα στελέχη του Οργανισμού. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν στην κα Logan τα σχέδια του Οργανισμού για την αναβάθμιση του λιμένα και αναλύθηκαν τα συγκριτικά - ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του λιμένα καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Από τη πλευρά της η κα Logan αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψή της. Ακόμα, έδειξε ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε να επωφεληθεί πολύ από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με το νησί της Λήμνου, σε ότι αφορά ειδικότερα το ενδιαφέρον Αυστραλών τουριστών.

Συμφωνήθηκε, οι δύο πλευρές να παραμείνουν σε επαφή και να συμβάλλουν αμοιβαία στην προώθηση των φιλικών σχέσεων και στην συνεργασία των δύο λαών και στην περαιτέρω ανταλλαγή εμπειριών προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εμπορίου και των επενδύσεων στην χώρα μας

Read 823 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς