Print this page

Συνάντηση εργασίας του έργου “Sailing across the Black Sea - SaBS” στον Ο.Λ.Α. ΑΕ

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου “Sailing across the Black Sea – SaBS” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Joint Operational Programme “BLACK SEA BASIN 2014-2020”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/11/2018 στα Γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης η επίσημη εναρκτήρια συνάντηση (kick off meeting) του έργου ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού με τίτλο «Sailing across the Black Sea – SaBS» που υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας (JOP Black Sea Basin).

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΑ Α.Ε. κ. Χρήστος Δούκας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα του Burgas, κ. Dian Dimov, εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Λιμενάρχης κ. Ευστράτιος Ψύρρας και τα στελέχη των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ συμμετέχουν, ο οργανισμός Sport fishing club “Glarus” από τον λιμένα του Burgas (Βουλγαρίας) και το Διεθνές Κέντρο Κοινωνικών και Πολιτικών Αναλύσεων (International Centre for Social Research and Policy Analysis) με έδρα το Batumi της Γεωργίας.

Το έργο που έλαβε από τις υψηλότερες βαθμολογίες της πρόσκλησης είναι προϋπολογισμού 1.237.786 ευρώ, και φέρει την ονομασία “Sailing across the Black Sea” (SaBS). Περιλαμβάνει την υλοποίηση σημαντικών δράσεων στους λιμένες της Αλεξανδρούπολης, του Burgas και του Batumi με κατασκευή νέων υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των τριών λιμένων και η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου λιμένων στο Βόρειο Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα που θα αναδείξει και θα βοηθήσει την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή.

Με την υλοποίηση του Προγράμματος, ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει πλωτές εξέδρες για τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία σε κάθε ένα λιμένα ενός Τουριστικού Γραφείου που θα παρέχει το σύνολο των απαιτούμενων πληροφοριών σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν με σκάφη αναψυχής τους λιμένες του Β. Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Δούκας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας των λιμένων Αλεξανδρούπολης στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Read 875 times