Επίσκεψη Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής και ολοκλήρωση ανέλκυσης ναυαγίου στον ΟΛΑ.

Τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη υποδέχθηκαν στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του πρώτου στην πόλη και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Αρχηγός παρακάθισε σε σύσκεψη με τη νέα Διοίκηση και Διεύθυνση του Ο.Λ.Α. και τη συμμετοχή του Διοικητή της Β' Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ Αρχιπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Νικόλαου Πασσάδη και του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, Αντιπλοίαρχο Ψύρρα Ευστράτιο, ενώ με το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε ξενάγηση στις υποδομές του λιμένα και αυτοψία στο χώρο της ανέλκυσης του ναυαγίου της βυθοκόρου «Όλγα» στη λιμενολεκάνη του προβλήτα ΣΕΜΠΟ, όπου και παρακολούθησε την ανέλκυση του τελευταίου τμήματος του ναυαγίου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Α. Α.Ε. δήλωσε σχετικά:
« Είναι ευτυχής η συγκυρία να υποδεχόμαστε τον νέο Αρχηγό του Λ.Σ. σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τον Οργανισμό και το λιμάνι. Μία νέα σελίδα ανοίγει για την πόλη και τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς μετά από τρεις μήνες επίπονης και μεθοδικής εργασίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «Όλγα» που ταλαιπώρησε το λιμάνι για περισσότερο από μία δεκαετία. Με την απελευθέρωση της λιμενολεκάνης στον προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων γίνεται εφικτή η πλήρης αξιοποίηση του συνόλου των δυνατοτήτων του Λιμένα και ο ελλιμενισμός περισσότερων και μεγαλύτερων πλοίων.»

 

 

 

Read 414 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς