Επίσκεψη της Διοίκησης του ΟΛΑ στο Burgas της Βουλγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στον λιμένα του Burgas στη Βουλγαρία πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών της ΟΛΑ ΑΕ, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019.

Η μετάβαση της Διοίκησης στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου "Sailing across the Black Sea (SaBS) που υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με εταίρους τον αθλητικό-αλιευτικό όμιλο Glarus του Burgas και το Διεθνές Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Ανάλυσης (ICSRPA) από το Batumi της Γεωργίας.

Κατά την διήμερη παραμονή της αποστολής στη Βουλγαρία, οι κύριοι Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη και port operators τόσο της αρχής του δημόσιου λιμένα, όσο και της ιδιωτικής εταιρίας BMF που διαχειρίζεται τις παραχωρήσεις του δυτικού τερματικού και του ανατολικού II, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη σημασία των δεσμών και της συνεργασίας των δύο λιμένων έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΟΛΑ Α.Ε. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ στην τοποθέτηση του κατά την έναρξη της 4ης τεχνικής συνάντησης των εταίρων του έργου, ενώ για την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου.

Ο κ. Χατζημιχαήλ σε σχετικές δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Η συνεργασία με τον λιμένα του Burgas μπορεί υπό προϋποθέσεις να μας εξασφαλίσει το αναγκαίο στρατηγικό και οικονομικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, όπως σημείωσα στην ομιλία μου στο πρώτο μέρος της συνάντησης των στελεχών μας με τους Βούλγαρους ομολόγους τους στα πλαίσια του SaBS project.
Για τον λόγο αυτό θα ενισχύσουμε τους δεσμούς και τη συνεργασία με τις αρχές, τους port operators και τους χρήστες των terminals του λιμανιού του Burgas στη λογική της αμοιβαίας ωφέλειας!”

 

Read 869 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς