Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 11.02.2020 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας μετά από πρόσκληση της Διοίκησης.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου με ατζέντα τα θέματα του χαρτοφυλακίου και των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού που σχετίζονται με τα αλιευτικά καταφύγια.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο λιμένας της Μάκρης και τα έργα υποδομής. Το έργο επισκευής και αποκατάστασης του νέου προσήνεμου μόλου που υπέστη σοβαρές ζημιές το 2015 και κινδυνεύει με ολοκληρωτική κατάρρευση λόγω αδράνειας κρίνεται ως έργο έκτακτης ανάγκης και άμεσης επέμβασης, ενώ το έργο προστασίας του λιμένα με την κατασκευή κυματοθραύστη στην είσοδό του πρόκειται να καταστήσει εφικτό τον ελλιμενισμό περισσότερων και μεγαλύτερων σκαφών αλιείας και αναψυχής και να αναβαθμίσει περαιτέρω το λιμάνι και την περιοχή.

Στην ανάλυση των τεχνικών ζητημάτων συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενώ στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

 

 

 

Read 426 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς