Print this page

Ο.Λ.Α.: Εθιμοτυπική επίσκεψη του Επιτετραμμένου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. David Burger & της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Elisabeth Lee

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. David Burger συνοδευόμενος από τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Elisabeth Lee. Στη σύσκεψη που ακολούθησε είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνο για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα. 

Αμέσως μετά την ενημέρωση ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. David Burger δήλωσε: «Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική, ενημερωθήκαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δύο Αμερικανικών συμφερόντων Κοινοπραξίες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και προοπτικές ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Δεν αρκεί όμως μόνο η τοποθεσία, είναι και η γενικότερη βούληση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Οργανισμού θα κάνουν αυτό το πλεονέκτημα της τοποθεσίας, πραγματικότητα.» Καταλήγοντας ο κ. Burger τόνισε ότι «πέραν της εμπορικής δραστηριότητας που μπορεί να έχει το λιμάνι, μπορεί να λειτουργήσει και για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τη διασφάλιση των Νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έγινε μία αναλυτική παρουσίαση για το μέλλον του λιμένα και την στρατηγική θέση που κατέχει σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία στενή συνεργασία που απορρέει και από τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που υπογράφηκε πέρυσι και θα συνεχίσουμε στενή συνεργασία στο μέλλον.»

Read 661 times