ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-12-2013 (Ο.Λ.ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Aleksandroupoli_Logo

Αλεξανδρούπολη 30-12-2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση εργασίας, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του Πρόεδρου – Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΑ Α.Ε. κ. Σταύρου Σταυράκογλου και του Βουλευτή Έβρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαρίνου Ουζουνίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνάντηση ο κ. Μ. Ουζουνίδης ενημερώθηκε για όλα τα έργα υπό εξέλιξη για το Λιμένα Αλεξανδρούπολης και Καμαριώτισσας, καθώς επίσης και τα σχεδιαζόμενα έργα στρατηγικής σημασίας για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού.

Κοινό σημείο αναφοράς αποτέλεσε η διαρκής επιδίωξη δημιουργίας επενδύσεων εκσυγχρονισμού με στόχευση την ανάπτυξη της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων συζητήθηκε το θέμα της απαλλοτρίωσης των ιδιωτικών εκτάσεων εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης και προσδιορίστηκε ως κυρίαρχη προτεραιότητα του Οργανισμού η άμεση επίλυση του πολύπαθου ζητήματος.

Ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ευχαρίστησε θερμά το Βουλευτή Έβρου κ. Μ. Ουζουνίδη για την διαρκή αγωνία του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας και την κοινοβουλευτική του συνδρομή για την επίλυση χρόνιων παθογενειών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού: «Κεντρικός πυλώνας θεώρησης της παρούσας διοίκησης είναι ότι τα λιμάνια πρέπει να γίνουν πραγματικοί πόλοι ανάπτυξης για τις περιοχές τους, διαχέοντας πλούτο και νέες θέσεις εργασίας. Η επιθετική πορεία ανόδου του λιμανιού στο σημερινό λιμενικό χάρτη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με χαμηλούς τόνους».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, δήλωσε πως παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δράσεις του Οργανισμού αναφορικά με όλο το χωρικό εύρος αρμοδιότητας του, ενώ επίσης διατύπωσε τη δέσμευσή του να είναι απόλυτος αρωγός κάθε αναπτυξιακής απόπειρας η οποία θα επιφέρει πολλαπλές ωφέλειες στην τοπική κοινωνία.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ A.E. (Ο.Λ.Α. Α.Ε.)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.Α. Α.Ε.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 1658 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας