ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-6-2014 (Ο.Λ.ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Aleksandroupoli_Logo

Αλεξανδρούπολη 5-6-2014

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δίλημμα, που έχει ύψιστη οικολογική διάσταση. Προικισμένη με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο, η πατρίδα μας αναζητεί τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική αξιοποίηση και την προστασία τους.

Το θαλάσσιο περιβάλλον, μαζί με όλα τα υγρά στοιχεία, είναι σήμερα η αιχμή του δόρατος του προβληματισμού της παγκόσμιας κοινότητας για το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε ώστε να το παραδώσουμε αναλλοίωτο ως κοινή περιουσία στις μελλοντικές γενιές.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΟΗΕ για το 2014 επέλεξε το σύνθημα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τα πλέον ευαίσθητα και ζωντανά στρώματα της κοινωνίας : τα παιδιά.

Σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 9 π.μ. και την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 8:30 π.μ. διοργανώνει καθαρισμό των ακτών της Αλεξανδρούπολης στην οποία θα συμμετάσχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 1731 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας