ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-6-2014 (Ο.Λ.ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Aleksandroupoli_Logo

Αλεξανδρούπολη 6-6-2014

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου διεξήχθη άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης από το κεντρικό λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Η άσκηση βασίστηκε σε σενάριο υπερχείλισης δεξαμενής καυσίμου πλοίου παραβεβλημένου σε προβλήτα του εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού με καύσιμα. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού διενεργήθηκε καταρχήν εκτίμηση της κατάστασης - έκτασης πετρελαιοκηλίδας και ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, ενεργοποίηση του σχεδίου καταπολέμησης ρύπανσης, πόντιση πλωτών φραγμάτων για τον εγκλωβισμό της πετρελαιοκηλίδας και καταπολέμησή της με απορροφητικά υλικά απορρύπανσης (απορροφητικές πετσέτες, προσκολλητικές περούκες, απορροφητικά μαξιλάρια) και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο σημείο υποδοχής.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού και ο έλεγχος ετοιμότητας αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η διοργάνωσή της άσκησης εντάσσεται στις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 1466 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας