Σιδηροδρομική σύνδεση Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η διοικητική παράδοση - παραλαβή του έργου «Σιδηροδρομική σύνδεση νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης».

 

Το έργο, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, καθώς συνδέει το λιμάνι απευθείας με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες ελαχιστοποιώντας το κόστος και τον χρόνο.

Η σύνδεση αυτή δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κόμβος για τη διαμεταφορά προϊόντων προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Κωνσταντινούπολη.

Το έργο αποτελείται συνολικά από 1.770 μ. εγκιβωτισμένης γραμμής, με 6 ειδικές αλλαγές και 500 μ. σκυρογραμμής με 6 αλλαγές τροχιάς. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θράκη, αλλά και για τη χώρα συνολικά, καθώς το τελευταίο διάστημα διευρύνεται συνεχώς το ενδιαφέρον για τις εμπορευματικές μεταφορές μέσω του σιδηροδρόμου. Με τη λειτουργία του έργου, ο λιμένας Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στο ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο, καταγράφοντας μία δυναμική εξωστρέφεια.

Στην εκδήλωση διοικητικής παραλαβής του έργου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν η ηγεσία της ΕΡΓΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, , του ΔΠΘ, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Α. Α.Ε. κ. Σταύρος Σταυράκογλου μεταξύ άλλων τόνισε «Στόχος ένα λιμάνι που εξυπηρετεί αποτελεσματικά, αποδοτικά, ποιοτικά, ισότιμα, με ασφάλεια, τις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές των πολιτών που ζουν στην σχετική ενδοχώρα και συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικονομικού συνόλου.

Το αναπτυξιακό πρόταγμα του λιμανιού έχει συλλογικό χαρακτήρα και δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός κάτι που αποτυπώνεται σήμερα ιδεατά με την παρουσία στην Αλεξανδρούπολη όλων των θεσμικών φορέων.»

Η συνέργεια των φορέων απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να προχωρήσουμε με το βλέμμα μπροστά.

Read 1169 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας