Μνημόνιο Συνεργασίας λιμένες Αλεξανδρούπολης και Μπουργκάς

Την κοινή τους απόφαση και δέσμευση για κοινές δράσεις με στόχο τη συνεργασία των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Burgas, επιβεβαίωσαν με ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που υπέγραψαν οι διοικήσεις τους στην έδρα του λιμένα του Burgas.

Εκ μέρους του ΟΛΑ, το μνημόνιο υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. ΧΡΗΣΤΟ ΔΟΥΚΑ και εκ μέρους της Διοίκησης του λιμένα του Burgas από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Diyan Dimov.

Η τετραμελής αποστολή του ΟΛΑ αφίχθη στο Burgas την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου για να παραστεί και στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην πόλη και τον λιμένα από τον Δήμο και την Διοίκηση του λιμένα, με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου της πόλης του Burgas Αγίου Νικολάου. Ο κ. Χρήστος Δούκας πρότεινε και έγινε αποδεκτό η ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου, που αποτελεί την μέρα της έναρξης μιας νέας περιόδου για τους δύο λιμένες με την υπογραφή του Μνημονίου αλλά και ημέρα κοινής γιορτής των δύο πόλεων λόγω του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, να οριστεί εφεξής ημέρα για την πραγματοποίηση κοινών πολιτιστικών δράσεων με ανταλλαγή εκδηλώσεων και με άξονα την θάλασσα και τους δύο λιμένες.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου του Burgas κ. Krasimir Stojchev. Η αποστολή του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, στη διάρκεια της παραμονής της, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Burgas και να ενημερωθεί για τον υφιστάμενο εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες,

Στο Μνημόνιο τονίζεται η σημασία και οι θετικές επιπτώσεις στην τοπική και εθνική οικονομία αλλά και την ανάπτυξη της Κοινοτικής Συνοχής από τη συνεργασία των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Burgas, που ενώνουν δύο θάλασσες, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα, και καθορίζεται το πλαίσιο και οι κοινοί στόχοι των δύο λιμένων στον τομέα των Συνδυασμένων Μεταφορών, του Θαλάσσιου Τουρισμού, του πολιτισμού και των κοινών προγραμμάτων συγχρηματοδότησης μελετών και έργων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες , σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Μνημονίου, θα καθορισθεί η σύσταση της κοινής Επιτροπής με στελέχη των δύο πλευρών για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, τη διαμόρφωση κοινών προτάσεων και των προτεινόμενων δράσεων για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου.

Read 775 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας