Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe, συνοδευόμενος από την Επίτιμο Πρόξενο κα Μαρίνα Δουλάμη και τον Ακόλουθο Τύπου του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας κ. Ιωάννη Κακτσή.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ κ. Χρήστος Δούκας, ενημέρωσε τον κ. Ray για τις δυνατότητες και τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης και τα λιμάνια της Μάκρης και της Σαμοθράκης στον τομέα της διακίνησης φορτίων, των συνδυασμένων μεταφορών, του τουρισμού και της αλιείας, καθώς και για τα προγράμματα στρατηγικής ανάπτυξης του λιμένα και των υποδομών.

Συνεκτιμήθηκε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για εγκατάσταση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης γαλλικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάγκη για διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση για την συγκεκριμενοποίηση των δυνατοτήτων υλοποίησης παρόμοιων προγραμμάτων.

Read 625 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας