Άμεση κινητοποίηση του ΟΛΕ σε περιορισμένη θαλάσσια ρύπανση στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας

Την άμεση κινητοποίηση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας προκάλεσε η περιορισμένη και ελεγχόμενη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε από την κλίση που πήρε το ρυμουλκό σκάφος «Κλαίρη Τ» το οποίο είναι πρυμνοδετημένο στην περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο. Λ. Ελευσίνας βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο σημείο προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν, ενώ ταυτόχρονα έδωσε εντολή να ενεργοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρία που είναι υπεύθυνη για την προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής δικαιοδοσίας του Οργανισμού, ενώ ενημερώθηκε και η πλοιοκτήτρια εταιρία του ρυμουλκού προκειμένου να προβεί σε όλες τις εκ του νόμου αναγκαίες κινήσεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Καμαρινάκης αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα διάσπαρτα παροπλισμένα πλοία έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει άμεσα στην σύγκλιση ευρείας σύσκεψης στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς για την κατάρτιση πλάνου έκτακτης ανάγκης του λιμένα.

Στόχος της πρωτοβουλίας του κ. Καμαρινάκη είναι να θωρακιστεί το λιμάνι της Ελευσίνας, ενόψει μάλιστα και του 2021, κατά το οποίο η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τις αναγκαίες διαδικασίες πρόληψης, αλλά και καταπολέμησης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και απομάκρυνσης κατά το δυνατόν όλων των επικίνδυνων ναυαγίων.

 

Read 783 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς