Print this page

Εκσυγχρονισμός του συστήματος μηχανοργάνωσης του ΟΛΕ ΑΕ για τον ελλιμενισμό σκαφών

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος συστήματος μηχανοργάνωσης για την καταγραφή όλων των πλοίων που ελλιμενίζονται στη θαλάσσια ζώνη της αρμοδιότητας του, προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, μετά από σχετική απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Απόστολου Καμαρινάκη προκειμένου να διασφαλίζεται ενδελεχής έλεγχος καταβολής τελών.

Το εξελιγμένο μηχανογραφικό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα αναλυτικής καταγραφής των στοιχείων των σκαφών που ενοικιάζουν θέσεις ελλιμενισμού.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ να έχουν σαφή εικόνα για τις κατειλημμένες και τις κενές θέσεις ανά μαρίνα και ανά χρονική περίοδο ώστε να εντοπίζεται τυχόν μη καταβολή λιμενικών τελών και τελών σηματοδότησης- ηλεκτροδότησης.

Όλα τα στοιχεία θα καταγράφονται πλέον ηλεκτρονικά στο αναβαθμισμένο μηχανογραφικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα για τον έλεγχο καταβολής χρεώσεων από τους υπόχρεους ώστε να εντοπίζεται τυχόν αυθαίρετη κατάληψη θέσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος αφού θα καταγράφονται τα συστήματα βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει το κάθε σκάφος καθώς και η ασφάλισή του ώστε να αποφεύγεται η επιβάρυνση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ σε περίπτωση ατυχήματος ή εγκατάλειψης του σκάφους.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος μηχανοργάνωσης εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και τη διαφάνεια στα έσοδα του Ο.Λ.Ε. ΑΕ από την καταβολή των παραπάνω τελών, τα οποία έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

 

 

 

Read 641 times