Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση κτηρίων του Ο.Λ.Ε. ΑΕ στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Περατώθηκαν οι τεχνικές εργασίες επισκευής σε δύο κτίρια στην παραλία της Ελευσίνας, εντός της ΧΖΛ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάδειξης του παραλιακού μετώπου που υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν επισκευαστικές εργασίες στο μικρό πέτρινο περίπτερο που βρίσκεται στη θέση πρώην “Φωνιάς” και στο κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Κατά τις εργασίες επισκευής στα δύο κτήρια, που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ο.Λ.Ε ΑΕ , καθαιρέθηκαν σαθρά τμήματα τοίχων και επιφανειών και απομακρύνθηκαν τα μπάζα με μηχανικά μέσα, κατασκευάστηκαν νέα χωρίσματα τοίχων και οροφών με μόνωση, τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια δαπέδου, αντικαταστάθηκαν παλαιά κουφώματα, χρωματίστηκαν εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, αποκαταστάθηκαν οι ηλεκτρολογικές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και διαμορφώθηκε ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος.

Επίσης διαμορφώθηκαν κατάλληλα οι εξωτερικές όψεις των δύο κτηρίων για να αποτελέσουν τον καμβά τοιχογραφίας (graffiti) με αναφορές στην ιστορία και τα αρχαία σύμβολα της Ελευσίνας σε συνδυασμό με τη θάλασσα.

Το πέτρινο περίπτερο στη θέση πρώην “Φονιάς” σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως περίπτερο πληροφόρησης (info kiosk), όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει πληροφοριακό υλικό για τον Λιμένα της Ελευσίνας και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Το κτίριο στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης, το οποίο υπήρξε επί σειρά ετών εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης, πρόκειται να φιλοξενήσει την Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα” που διοργανώνεται από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ το προσεχές διάστημα.

Read 197 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς