Print this page

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ο.Λ.Ε ΑΕ και “ELEUSIS 2021”

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και της Δημοτικής Μονοπρόσωπης Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας, “ELEUSIS 2021”, μετά την έγκριση του ΔΣ του Ο.Λ.Ε. ΑΕ να παραχωρηθούν χώροι της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανακήρυξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εφόσον οι χώροι αυτοί δεν θα χρησιμοποιούνται σε άλλες λιμενικές δραστηριότητες και διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της “ELEUSIS 2021” κυρία Μαρία Παναγίδου, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, στα γραφεία του Οργανισμού στην Ελευσίνα.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται οι από κοινού συντονισμένες ενέργειες των δύο φορέων για τη φιλοξενία δράσεων στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα, καθώς και την προώθηση και διεξαγωγή τους σε συγκεκριμένα σημεία της ΧΖΛ, με στόχο την πολιτιστική αξιοποίηση και περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας, που θα συμβάλει στην επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος της “ELEUSIS 2021”.

Επίσης στο Μνημόνιο συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων:

· η συνεργασία σε θέματα φιλοξενίας και θαλάσσιων μεταφορών, που προβλέπουν πλωτούς χώρους φιλοξενίας (τουριστικά πλοία, κρουαζιερόπλοια κλπ) προς διευκόλυνση της διαμονής προσωπικού, καλεσμένων ή και κοινού,
· η θαλάσσια συνδεσιμότητα της Ελευσίνας κυρίως με το λιμάνι του Πειραιά, και
· οι θαλάσσιες διαδρομές στο παράκτιο μέτωπο.

Read 578 times