ΟΛΕ: Πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 για την ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων και πληροφοριών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO/IEC 27001:2013 για την ασφάλεια συστήματος διαχείρισης των πληροφοριών και την προστασία των ψηφιακών δεδομένων.

Η πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 αποτελεί δημόσια και ανεξάρτητη επικύρωση των διαδικασιών που ακολουθεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων τα οποία διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών και των πελατών του, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Η εν λόγω διεθνής πιστοποίηση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη και την καινοτομία, που έχει θέσει ως πρωταρχική προτεραιότητα του ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ εφαρμόζοντας τις κατάλληλες διαδικασίες και ελέγχους, με στόχο την προστασία των δεδομένων του από κακόβουλες απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον το ISO/IEC 27001:2013 παρέχει στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ ανταγωνιστικό προβάδισμα κατατάσσοντάς τον Λιμένα Ελευσίνας στους ψηφιακά αξιόπιστους συνεργάτες.

Η επιθεώρηση για την πιστοποίηση του Ο.Λ.Ε κατά ΕΛΟΤ ISO/IEC 27001:2013 πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Read 625 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς