ΟΛΕ: Ο Λιμένας Ελευσίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης- Επίσκεψη εκπροσώπων Δ.Ν.Ε στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

Οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας του Λιμένα Ελευσίνας με την Διεθνή Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση της διεθνούς εμπορευματικής κίνησης μέσω της χρήσης των λιμενικών υποδομών στην Ελευσίνα, εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δ.Ν.Ε. κ. Αντώνιος Βενιέρης, ο Ταμίας του ΔΣ της Δ.Ν.Ε κ. Κώστας Κρητικός και ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Ανακρέων Ματαράγκας, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, όπου έγιναν δεκτοί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Απόστολο Καμαρινάκη.

Κατά την συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Καμαρινάκης αναφέρθηκε στην δυναμική των λιμενικών υποδομών Ελευσίνας που, όπως επεσήμανε, δραστηριοποιούνται συμπληρωματικά με τον Πειραιά και εξυπηρετούν το χύδην φορτίο, στο υπό εκπόνηση master plan του Λιμένα και κυρίως στον ρόλο του στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και των Logistics εν όψει της σχεδιαζόμενης σύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

“Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για την αξιοποίηση της εμπορικής λειτουργίας του λιμένα με σκοπό τη μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ Αγοράς- Λιμένα για την προσέλκυση φορτίων” ανέφερε ο κ. Καμαρινάκης υπογραμμίζοντας ότι “όλα τα θέματα σχετικά την λειτουργία του Λιμένα συζητούνται στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δ.Ν.Ε. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ επισημαίνοντας ότι “το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μπει μία τάξη”. Παράλληλα δήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία της Ένωσης “να αναπτυχθεί κι άλλο ο Λιμένας Ελευσίνας για την εξυπηρέτηση της διεθνούς αγοράς”.

“Ο Λιμένας Ελευσίνας είναι ένα “ακατέργαστο διαμάντι”, ένας “κοιμώμενος γίγαντας”. Χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση για να κάνει η Ελευσίνα το άλμα” ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας την πρόθεσή της Δ.Ν.Ε να συμμετέχει ενεργά στο προσεχές Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Ελευσίνας.

 

Read 30 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς