ΟΛΕ Α.Ε:. Η “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, έναυσμα για την ένταξη της Δυτικής Αττικής στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού

Πέραν των εμπορικών λιμενικών υπηρεσιών στον Λιμένα Ελευσίνας για την μεταφορά χύδην φορτίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ επιχειρεί να επεκτείνει τις δράσεις του και στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, παραβρέθηκε στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το κορυφαίο γεγονός για την διεθνή κοινότητα κρουαζιέρας και yachting στην Ελλάδα, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη από όλους τους τομείς του κλάδου της κρουαζιέρας για την προώθηση της Ελευσίνας στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας.

Επίκεντρο των επαφών ήταν η ανάδειξη της Ελευσίνας ως ενός νέου, εναλλακτικού, πολιτιστικού προορισμού, κυρίως μέσω της ανάπτυξης της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, που προωθεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ σε συνεργασία με την “2023 Ελευσίς -Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”. Η “Θαλάσσια Ιερά Οδός” σχεδιάζεται να συνδέει τον Πειραιά με την Ελευσίνα μέσω πλοιαρίων αναψυχής, που θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη την ευκαιρία να μυηθεί στην άγνωστη πολιτιστική κληρονομιά της Δυτικής Αττικής κατά τον πλου στα ιστορικά νερά της περιοχής.

Σημειώνεται ότι φέτος το Posidonia Sea Tourism Forum, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών από την έναρξη του πριν 11 χρόνια, προκειμένου να τονιστεί η σημασία των νέων προορισμών στις αναδυόμενες τάσεις της βιομηχανίας του τουρισμού κρουαζιέρας, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου.

 

Read 238 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς