Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας στην Ο.Λ.Η. Α.Ε

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στις 26 Ιουνίου 2018 με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΕΚΦΝ οι κκ. Αντώνιος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΦΝ, Ιωάννης Ευσταθίου Αντιπρόεδρος ΕΕΚΦΝ, Γεώργιος Κουμπενάς ΓΓ ΕΕΚΦΝ και ο κος Ιερώνυμος Γεωργίου μέλος ΔΣ ΕΕΚΦΝ, ενώ εκ μέρους του ΟΛΗ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κος Απόλλων Φιλιππής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, η Αντιπρόεδρος κα Αγγέλα Σμυρνάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού.

Η συζήτηση αφορούσε θέματα που άπτονται στην κρουαζιέρα και στη γενικότερη λειτουργία του λιμένα, πραγματοποιήθηκε δε σε πολύ καλό και γόνιμο κλίμα. Από το ΔΣ της Ένωσης, τονίστηκε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου τυγχάνει καλών υποδομών, έγινε ιδιαίτερη μνεία εκ μέρους τους στη λειτουργία του νέου cruise terminal και εκφράστηκε η αισιοδοξία τους για το πρόγραμμα κρουαζιέρας του 2019.

Παράλληλα, τέθηκαν θέματα που αφορούν το berth allocation για την έγκαιρη εξασφάλιση θέσεων παραβολής κρουαζιεροπλοίων και τον Διεθνή Κώδικα ασφαλείας ISPS.

Και οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι επιθυμούν τη στενή συνεργασία και την προώθηση πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν το ρόλο του λιμένα Ηρακλείου.

Read 111 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας

  

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.