Print this page

Το πρώτο Homeport της χρονιάς για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Την πρώτη προσέγγιση τύπου “homeport” για το 2019 καλωσορίσαμε με το κρουαζιερόπλοιο AIDA BLU της εταιρείας AIDA CRUISES που άνοιξε την αυλαία και κατέπλευσε εχθές το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο συνολικός αριθμός επιβιβασθέντων και αποβιβασθέντων του κρουαζιερόπλοιου ξεπερνά τους 4000 επιβάτες, γερμανικής κυρίως εθνικότητας και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η όλη διαδικασία πραγματοποιείται ομαλά στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V.

Το κρουαζιερόπλοιο AIDA BLU που προήλθε από τη Λεμεσό θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηρακλείου έως τις 23:00 σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό. Ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο είναι απόλυτα έτοιμο να φιλοξενήσει το πλοίο για όσο χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ασφαλής κατάπλους του. Να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι υπηρεσίες ήταν σε ετοιμότητα και για την πρόωρη άφιξη του πλοίου που ζητήθηκε χθες βράδυ από τον καπετάνιο και αμέσως το αίτημά του έγινε δεκτό. Το σύνολο των εμπλεκομένων και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, προσέφεραν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πλοίο.

Η σειρά προγραμματισμένων προσεγγίσεων τύπου «homeport», ξεκίνησε φέτος πολύ νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές και μέχρι στιγμής αναμένονται ακόμη 9 προσεγγίσεις homeport μέχρι το τέλος του έτους. Η επόμενη έχει προγραμματιστεί στις 16 Απριλίου 2019 όπου το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4 της εταιρείας Tui Cruises πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Read 803 times