Συνάντηση της Διοίκησης του Ο.Λ.Η με το Δ.Σ της Ένωσης ΕΕΚΦΝ

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου συνάντηση για την κρουαζιέρα με το ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης οι κκ. Θεόδωρος Κόντες Πρόεδρος, Αντώνιος Καλούδης Γενικός Διευθυντής, Γεώργιος Κουμπενάς Γενικός Γραμματέας και ο κος Γεράσιμος Κανακάρης μέλος ΔΣ, εκ μέρους του ΟΛΗ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κος Απόλλων Φιλιππής και υπηρεσιακά στελέχη. Συμμετείχαν επίσης, ο Λιμενάρχης κος Ευθύμης Δουβής, ο Δ/ντής του Τελωνείου, εκπρόσωποι του τμήματος Αλλοδαπών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και των ναυτικών πρακτόρων κρουαζιέρας στο Ηράκλειο.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, στη γενικότερη λειτουργία του λιμένα και στο προγραμματικό του σχέδιο ειδικά σε σχέση με την κρουαζιέρα. Διαπιστώθηκε οτι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σχετικά με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα κρουαζιερόπλοια, την ασφάλεια και το berth allocation, που εξασφαλίζει εγκαίρως τις θέσεις πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου

Παράλληλα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα νέα δεδομένα στους ελέγχους διαβατηρίων και τα στάδια προετοιμασίας του λιμένα που διαθέτει όλες τις υποδομές για να υποστηρίξει τη νέα διαδικασία, από το 2021.

Τέλος έγινε αναφορά και στην ενίσχυση του προορισμού της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκεται να διαδραματίσει το λιμάνι του Ηρακλείου.

Read 84 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας