Χιλιάδες επιβάτες μέσω κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου

Τρία κρουαζιερόπλοια με 11.500 χιλιάδες επιβαίνοντες κατέπλευσαν το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου στην προβλήτα IV – V στο λιμάνι του Ηρακλείου. Δύο από τις προσεγγίσεις ήταν homeport, των κρουαζιερόπλοιων AIDA VITA της εταιρείας AIDA και του MEIN SCHIFF 4 της εταιρείας TUI CRUISES και μία transit, του πλοίου MEIN SCHIFF HERZ . Οι homeport προσεγγίσεις φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με το κρουαζιερόπλοιο AIDA BLU να ανοίγει την αυλαία, στις 29 Μαρτίου 2019. 

Η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και ελέγχου κύλησε ομαλά γεγονός που οφείλεται στον άρτιο εξοπλισμό, την συνεισφορά του προσωπικού και τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν.

Οι επιβάτες που επισκέφθηκαν την πόλη μας είχαν αρκετό χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να απολαύσουν τη βόλτα τους στην πόλη, τις εκδρομές και την επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία.

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου, το κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 4, επέλεξε να καταπλεύσει ξανά εκτάκτως στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω τεχνικού προβλήματος στο νησί της Σαντορίνης που ήταν το προγραμματισμένο λιμάνι άφιξης για το κρουαζιερόπλοιο.

Οι δύο επόμενες προσεγγίσεις τύπου Homeport αναμένονται την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο , 26 Απριλίου και 27 Απριλίου αντίστοιχα.

 

Read 172 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας