Print this page

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο απόκατάστασης ζημιών του προβλήτα ΙΙ του λιμένα Ηρακλείου

Υπεγράφη την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΥΠΟΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΝΗΟΔΟΧΩΝ» παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗ κου Μηνά Παπαδάκη και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναδόχου εταιρείας «Δομική Κρήτης Α.Ε.»

Το έργο προκηρύχθηκε με Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό με αρχικό προϋπολογισμό 300.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. και κατακυρώθηκε στην Ανάδοχο Εταιρεία με συνολικό ποσό 231.000,00€. Το λιμενικό αυτό έργο αποσκοπεί αφενός στην επίλυση σοβαρού προβλήματος στην ευστάθεια του Κρηπιδότοιχου της Νηοδόχου ΙΙ ο οποίος έχει υποστεί υποσκαφές και η παραβολή πλοίων κρίνεται μη επιτρεπτή και αφετέρου στη ασφαλή ναυσιπλοΐα με την εκβάθυνση των Νηοδόχων λόγω προσχώσεων. Εργασίες Δυτών επίσης θα πραγματοποιηθούν στις Πλωτές Προβλήτες του λιμένος για την επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών και εξασφάλιση της ευστάθειας και πλευστότητας αυτών.

Ο κος Παπαδάκης δεσμεύτηκε, μετά και από αυτήν την θετική εξέλιξη μιας χρονοβόρας διαγωνιστικής διαδικασίας, ότι θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την δημοπράτηση επόμενων εγκεκριμένων λιμενικών έργων υποδομών και συντηρήσεων.

Read 657 times