Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας

Συνάντηση με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας στην Αθήνα, είχε την Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Αντώνης Καλούδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Γεώργιος Κουμπενάς, ο Ναυτιλιακός Πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Ιερώνυμος Γεωργίου, την δε Διοίκηση του ΟΛΗ συνόδευσαν η Υπεύθυνη Κρουαζιέρας στον ΟΛΗ ΑΕ κ. Κυριακή Καμπανά, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας κυρίως όμως το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο θέμα της κρουαζιέρας. Η εξέλιξη της κατάστασης με τον COVID – 19 φυσικά δεν άφησε αλώβητη την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση την κρουαζιέρα στην Κρήτη έναν από τους κύριους προορισμούς.

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής κ. Καλούδης όσο και ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Κουμπενάς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις επιπτώσεις που επέφερε η κρίση και που διαπερνά τον κλάδο της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον κ. Ιερώνυμο Γεωργίου να αναφέρει ότι πολλοί είναι οι προορισμοί που χάνουν τις αφίξεις τους στον ελληνικό χώρο.

Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε από την Διοίκηση του ΟΛΗ ότι για να γίνουν ασφαλείς οι κρουαζιέρες περιμένουν τα νέα βελτιωμένα ιατρικά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας τα οποία θα είναι κοινά για όλους, για να μπορέσει η κρουαζιέρα να επανεκκινήσει και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Επιπρόσθετα τονίστηκε από την Διοίκηση του ΟΛΗ ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου μπορεί να φιλοξενήσει και να δέσει με ασφάλεια ένα lay up πλοίο ή κρουαζιερόπλοιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης επισήμανε ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξή της βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, διατυπώνοντας την εκτίμηση του για νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Κλείνοντας την συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας επεσήμαναν την εποικοδομητική και άριστη συνεργασία η οποία συνεχίζεται διαχρονικά μέχρι σήμερα με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Read 279 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς