Ανακοίνωση Συμπαράστασης από την Διοίκηση του ΟΛΗ για τους τραυματίες του πλοίου Blue Horizon.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, συμπαρίστανται στις δύσκολες στιγμές που δίνουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όλη μας η σκέψη αυτές τις στιγμές αναφέρθηκαν, είναι κοντά στους τραυματισμένους και στις οικογένειές τους .

Σημειωτέον, ότι το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, στο πλοίο Blue Horizon, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από την διαρροή τραυματίστηκαν τα 4 μέλη του πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης. Εξ αυτών τα δύο μέλη νοσηλεύονται, ενώ τα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνον η παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Τα αίτια του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση και προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ο ΟΛΗ παραμένει στη διάθεση της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια σε μέσα και υπηρεσίες που θα απαιτηθούν.

 

Read 608 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς