ΟΛΗ: Συνάντηση της Διοίκησης με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Κλαράκη & τον τ. Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Α. Φιλιππή

Συνάντηση είχε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, η  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τον κ. Δημήτρη Κλαράκη, Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Απόλλωνα Φιλιππή, τ. Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.  

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς  και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης αφού τους υποδέχθηκαν και τους καλωσόρισαν, προχώρησαν σε συζήτηση που αφορούσε το σκοπό της επίσκεψής τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης προχώρησε στην ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων που αφορούν την αξιοποίηση του Λιμένος Ηρακλείου, με την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, τονίζοντας μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πώληση του λιμανιού αλλά για αξιοποίησή του. Μάλιστα τα οφέλη από την αξιοποίηση του λιμένα Ηρακλείου θα επιφέρουν αύξηση θέσεων απασχόλησης, επενδύσεις,  αύξηση του τοπικού  ΑΕΠ και γενικά θα λειτουργήσουν επ΄ ωφελεία της τοπικής  και εθνικής  οικονομίας.

Ο Πρόεδρος κ. Βαρδαβάς αναφέρθηκε ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου θα καταστεί ένας αναπτυξιακός πόλος  σε τοπικό επίπεδο με πολλαπλά οφέλη και τόνισε με την σειρά του, ότι δεν πρόκειται για πώληση αλλά για μακροπρόθεσμη μίσθωση, με αντάλλαγμα την είσπραξη αντιτίμου και την δέσμευση για την υλοποίηση επενδύσεων.

Έμφαση δόθηκε και στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, για πιθανή παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα σε επενδυτές, με την διοίκηση του ΟΛΗ να αποκλείει κάθε σενάριο παραχώρησης του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου. Τόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΗ  κ. Βαρδαβάς όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παπαδάκης, διαβεβαίωσαν  ότι,  το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά,  ότι ο Ενετικός Λιμένας δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην παραχώρηση. 

Read 56 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας